Υπ. Υγείας:Η επ.ομάδα πρότεινε επαναλειτουργία νηπιαγωγείων 9 Ιουνίου

Ικανοποίηση για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στις «Τομές στα Γεγονότα».


Ο κος Ιωάννου μίλησε για τις προτάσεις που έγιναν από την επιδημιολογική ομάδα για την επόμενη φάση άρσης μέτρων, την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων και τον τουρισμό.

«Η Κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη για την πορεία του ιού στην χώρα μας. Αυτά είναι αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας», είπε.

Ερωτηθείς εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμοστεί ο σχεδιασμός

άρσης των μέτρων με πιο γοργούς ρυθμούς, ο κος Ιωάννου είπε πως αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Διαβάστε:Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο-«Ιδιαίτερα αισιόδοξη εικόνα»

«Την προηγούμενη βδομάδα λαμβάνοντας υπόψη την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα που είχε η Κύπρος και που συνεχίζει να έχει, είχα ζητήσει από την επιστημονική επιτροπή την άποψή τους το εάν χρήζουν αλλαγής κάποια εκ των χρονοδιαγραμμάτων. Η ενημέρωση που είχα τη Δευτέρα ήταν ότι δεν αλλάζει τίποτα . Χθες είχαν ακόμη μια συνεδρία και προέκυψε όπως προτείνουν την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων από τις 9 Ιουνίου. Έχω επίσης θέσει ξανά το θέμα για τομείς την οικονομίας», εξήγησε.

Όσον αφορά τους γάμους και τα γυμναστήρια, ο κος Ιωάννου ανέφερε πως  μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη τοποθέτηση για επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων. «Όπως έχουν ανακοινωθεί για την Γ΄φάση ισχύουν έτσι ακριβώς ισχύουν΄".

Διαβάστε:Καραγιάννης: Οι γάμοι, το εμβόλιο κατά φυματίωσης και οι σχολές χορού

Σχετικά με τις συναθροίσεις περισσότερων ατόμων σε χώρους εστίασης από όσα προνοούν τα διατάγματα ο κος Ιωάννου, είπε πως παρατηρήθηκαν τέτοιες συμπεριφορές. «Μας ανησυχεί αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι την καλή εικόνα που έχουμε πρέπει να την διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας».

Ωστόσο σημείωσε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αυτό το Σαββατοκυριάκο.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα