Θλίψη για θάνατο Γιώργου Λαμπράκη εκφράζει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Λαμπράκη, αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) και το φιλειρηνικό κίνημα της Κύπρου.

Σε ανακοίνωση του ΠΣΕ, αναφέρεται ότι ο Γιώργος Λαμπράκης αφιέρωσε τη ζωή του υπηρετώντας τις ιδέες της ειρήνης, της κοινωνικής

δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης των λαών, όπως ο πατέρας του, ο εμβληματικός αγωνιστής της ειρήνης και βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση σαν σήμερα το 1963.

"Ο Γιώργος Λαμπράκης στάθηκε συμπαραστάτης στον αγώνα του κυπριακού λαού εκφράζοντας με κάθε ευκαιρία την αλληλεγγύη του στον αντικατοχικό αγώνα του λαού μας", αναφέρει το ΠΣΕ, σημειώνοντας ως παράδειγμα της έμπρακτης αλληλεγγύης του τη συμμετοχή του στην 8η παγκύπρια πορεία ειρήνης, που διοργάνωσε το ΠΣΕ το 2018 στις βρετανικές βάσεις. "Διαδηλώνοντας μαζί με το φιλειρηνικό κίνημα της Κύπρου εξέφρασε τη διαχρονική αντίθεση του στη χρησιμοποίηση της Κύπρου ως ορμητήριο σε βάρος των λαών της περιοχής", σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θλίψη, Γιώργου Λαμπράκη, Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης,thlipsi, giorgou labraki, pagkyprio symvoulio eirinis