Οργανωμένοι γονείς Λευκωσίας: Ζητoύν παροχής δροσερού νερού στα Δημοτικά

Tην επανεκκίνηση και ολοκλήρωση του προγράμματος είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, το 2017, για την παροχή δροσερού και υγιεινού νερού στις σχολικές μονάδες, ζητά η Ομοσπονδία των Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι επτά χρόνια μετά, το πρόγραμμα αυτό δεν έχει υλοποιηθεί. «Οι μαθητές μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν

προβλήματα πρόσβασης σε δροσερό και καθαρό νερό κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο», αναφέρει.

Η Ομοσπονδία παραθέτει ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας από την 1 Σεπτεμβρίου 2017, στην οποία αναφέρεται ότι «από τη φετινή σχολική χρονιά, σε συνεργασία με τις σχολικές εφορίες, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση ειδικών συστημάτων καθαρισμού και ψύξης του τρεχούμενου νερού στα σχολεία». Οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινούσαν αρχικά από τις πιο πολυπληθείς σχολικές μονάδες, και σταδιακά θα επεκτείνονταν και στα υπόλοιπα σχολεία, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΑΝ.

Με την εφαρμογή της νέας αυτής πολιτικής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου που παραθέτει η Ομοσπονδία, τα οφέλη θα ήταν πολλά, μεταξύ άλλων, πρόσβαση των παιδιών σε καθαρό, ασφαλές και σε σωστή θερμοκρασία νερό όλη μέρα, οι γονείς δεν θα χρειάζεται να ξοδεύουν χρήματα για την αγορά εμφιαλωμένου νερού, μείωση της χρήσης των πλαστικών μπουκαλιών, και της χρήση άλλων όχι τόσο υγιεινών ροφημάτων από τους μαθητές.

«Ως Σύνδεσμος Οργανωμένων Γονέων, ζητάμε άμεσα την επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού, με προτεραιότητα την υγεία και την ευεξία των παιδιών μας», αναφέρει ο Ομοσπονδία.

«Είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν οι υποσχέσεις του 2017 και να διασφαλιστεί ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε δροσερό, καθαρό και υγιεινό νερό στο σχολείο», προσθέτουν.

Κλείνοντας αναφέρουν ότι αναμένουν την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οργανωμένοι, Λευκωσίας, Ζητoύν, Δημοτικά,organomenoi, lefkosias, zitoyn, dimotika