Θερμοκρασίες ρεκόρ στο χωριό του Άγιου Βασίλη!

Φαίνεται ότι ο Άγιος Βασίλης βιώνει επίσης τη ζέστη του καλοκαιριού.

Τη Δευτέρα, η πιο βόρεια περιοχή της Φινλανδίας, η Λαπωνία, έφτασε τους 33.5℃ σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Κέβο.

Πολλοί Ευρωπαίοι λένε ότι το χωριό του Άγιου Βασίλη συνήθως φτάνει κατά μέσο όρο 15.5 με 20℃  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθιστώντας  αυτή την θερμοκρασία ένα τεράστιο άλμα θερμοκρασίας για το καλοκαίρι.

Η Helsinki Times ανέφερε ότι

η Φινλανδία έφτασε στην υψηλότερη θερμοκρασία από το 1914, αλλά η χώρα βιώνει γενικά αυξημένες θερμοκρασίες τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Φινλανδία δεν είναι η μόνη σκανδιναβική χώρα που βιώνει την ζέστη . Την Κυριακή, η Νορβηγία σημείωσε υψηλό 34℃ στο νομό Saltdal, που βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Η Σουηδία, όπως και οι γείτονές της, έχει επίσης υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με το Guardian, ο Ιούνιος ήταν ο τρίτος πιο καυτός μήνας στη Σουηδία.

Μετά από σχεδόν έναν αιώνα, οι σκανδιναβικές χώρες ταιριάζουν με άλλα έθνη με σχεδόν ρεκόρ θερμοκρασίες.

Η Σκανδιναβική  ζέστη ακολουθεί το κύμα καύσωνα της Βόρειας Αμερικής που ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι. Στις 4 Ιουλίου, ο κυβερνήτης του Όρεγκον ανέφερε ότι 95 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω του καύσωνα , μαζί με εκατοντάδες άλλα περιστατικά στον δυτικό Καναδά.

Το νότιο ημισφαίριο φθάνει επίσης σε αδιανόητες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Guardian, η Νέα Ζηλανδία ήταν η πιο καυτή που ήταν πιο καυτή απο τον χειμώνα του 1909.

Keywords
Τυχαία Θέματα