Θεοχάρους: Νέος Στόχος της Τουρκίας είναι η ΚΔ

"Ο στόχος της Τουρκίας είναι η αποσταθεροποίηση της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ τέθηκε ως νέος στόχος η Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία συνεχίζεται ο εποικισμός και καθίσταται σταδιακά νέος προορισμός μεταναστών ορμωμένων από την Τουρκία.

Αυτά ανέφερε σε ομιλία της ενώπιον της Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο, η Ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης Δρ. Ελένη Θεοχάρους, θυμίζοντας ότι στην Κύπρο υπάρχουν

ακόμη πρόσφυγες που ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Η Ευρωβουλευτής τόνισε επίσης μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μεταναστευτικό και την ανάγκη εφαρμογής καθολικής επί του θέματος πολιτικής, ότι το προσφυγικό μοιάζει με τσουνάμι, το οποίο απειλεί να πλήξει την Ευρώπη. Συνεπώς, πρόσθεσε, τα μέτρα αποτροπής δεν θα ωφελήσουν και η συμφωνία με την Τουρκία είναι αναποτελεσματική, λόγω της αδυναμίας της χώρας αυτής να συνεργαστεί με την ΕΕ. Θα πρέπει να υιοθετηθεί πολιτική ανάπτυξης σε χώρες εκτός ΕΕ και να συμπληρωθούν τα κενά της υφιστάμενης εξωτερικής πολιτικής, για να σταματήσουν αχρείαστοι πόλεμοι που προκαλούν τον προσφυγικό.

Επιβάλλεται, παρατήρησε, πολιτική αλληλεγγύης, υποδοχής και ενσωμάτωσής των προσφύγων βάσει της αρχής της αναλογικότητας. Πάντως, η κ. Θεοχάρους τονίζει ότι προσφέροντας η ΕΕ δώρα στην Τουρκία δεν επιλύει το προσφυγικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα