Θεοχάρους: Να μεταφερθούν στην Κύπρο οι S-300

«Τραγικό λάθος, που αγγίζει τα όρια της προδοσίας, αποτέλεσε η μη εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο. Εκτιμούμε ότι ακόμη και τώρα και μετά από εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των συστημάτων των S-300 θα πρέπει να μεταφερθούν στην Κύπρο προς αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η αδράνεια της κυβέρνησης και η παθητική

αναμονή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση που σύμφωνα με τον πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ είναι… μπλόφα, καθιστούν την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη.

Ουδείς είναι φιλοπόλεμος και ουδείς επιδιώκει την στρατιωτικοποίηση της περιοχής μας, αλλά όταν η Τουρκία αφήνει αιχμές ότι θα εγκαταστήσει τους S-400 στην Κύπρο, και όταν η Ελλάδα αποποιείται των εγγυητικών της δικαιωμάτων την ίδια στιγμή που αναλαμβάνει με στρατιωτικά μέσα την εγγύηση των αιθέρων και της χερσαίας έκτασης του κράτους των Σκοπίων, δεν αφήνουν σε εμάς κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για υποφερτή λύση.
Άλλωστε η μόνη διαφαινόμενη λύση είναι η παράδοση στην Τουρκία και εμείς δεν θα το πράξουμε.

Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση την ευθύνη του εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού της ΕΦ και ας μην χαριεντίζεται με τους νόμους Μενέντεζ-Ρούμπιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα