Θεοχάρους: Καταγγέλλει ποδηγέτηση του Ακιντζί από Άγκυρα

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους καταγγέλλει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα της ιδιότητας υποψήφιου για ένταξη κράτους, όπως είναι η Τουρκία, η οποία κατέχει εδάφη κράτους μέλους της ΕΕ, όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Συναφώς, καταγγέλλει τους εκβιασμούς της τουρκικής Κυβέρνησης, με τους οποίους επιχειρείται η ποδηγέτηση του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπουσταφά Ακκιντζί.

Η ερώτηση της κας Θεοχάρους προς την

Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ως εξής: «Πώς συνάδει το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας στην ΕΕ με αυτό της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει να κατακρατεί παράνομα το 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και να επιχειρεί να ποδηγετήσει το νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, εκβιάζοντάς τον ότι εάν δεν συμμορφωθεί απολύτως με την πολιτική της θα του "κόψει" τη χρηματοδότηση και τον καλεί στην Άγκυρα για να του δώσει "οδηγίες";

Έχει πρόθεση να ενεργήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με ποιόν τρόπο;» Σύμφωνα με την κα Θεοχάρους, η Άγκυρα είναι αυτή που φέρει την ευθύνη για την αδυναμία εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, λόγω της πολιτικής την οποίας υιοθετεί και επιβάλλει στους Τουρκοκύπριους.

Ταυτοχρόνως, επισημαίνει ότι η λύση θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις αρχές και αξίες της ΕΕ. Αλλιώς, τονίζει, δεν θα είναι βιώσιμη και λειτουργική και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Άγκυρας, αντί εκείνα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα