Θεοχάρους: Η Κυβέρνηση παρακάμπτει την αναγνώριση της ΚΔ

Η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους θεωρεί ορθή την περίληψη των υποχρεώσεων της Τουρκίας, προς την ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία, στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ιδιαίτερα σημαντική, τονίζει η κα Θεοχάρους, είναι η αναφορά στην αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005 για την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Δυστυχώς όμως, παρατηρεί, ενώ η Κυβέρνηση εκφράζει από τη μια την ικανοποίησή της, από την άλλη την αδρανοποιεί. Σύμφωνα με την κα Θεοχάρους, για λόγους στοιχειώδους συνέπειας, η Κυβέρνηση

όφειλε να είχε ως βάση της λύσης του Κυπριακού την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να κατοχυρωθεί κατ' ελάχιστον ότι η λύση θα συνιστά τη συνέχειά της και μόνο και όχι της διάλυσή της και την αντικατάστασή της από δύο συνιδρυτικά ισότιμα κράτη.

Σύμφωνα με την κα Θεοχάρους, η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, που ήταν και ο βασικός λόγος ένταξής μας στην ΕΕ, θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συνομιλιών και όχι να μεθοδεύουμε την από εμάς τους ιδίους αναγνώριση του ψευδοκράτους ως ισότιμου συνιστώντος κράτους, όπως τελικά συμβαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα