Θέμα τάξης για τον Κρις έθεσε ο Δ. Δημητρίου

ΜΕΓΑΛΟ απόηχο φαίνεται να έχει το «τιτίβισμα» που έκανε ο Κρις Τριανταφυλλίδης πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ και ένας εκ των αντιπροσώπων του κόμματος στη διαπραγματευτική ομάδα, με αφορμή τα όσα διαμείφθηκαν στο Νταβός, έγραψε στο Twitter:

«Στο Νταβός παίζαμε άμυνα και οι Τουρκοκύπριοι επίθεση και το παιγνίδι δεν τέλειωσε ισόπαλο. Χάσαμε κατά κράτος και κινδυνεύει και το κράτος». Η ανάρτηση αυτή, η οποία έγινε retweet και από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, φαίνεται να προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, τόσο δημόσια όσο και στο παρασκήνιο, ανάμεσα σε στελέχη του ΔΗΣΥ και υποστηρικτές του Προέδρου, αν και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τριανταφυλλίδης διαχωρίζει τη θέση του από την επίσημη γραμμή του κόμματος, για ζητήματα τα οποία αφορούν το Κυπριακό.

Μετά την αντίδρασή του στα social media, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου πήρε το ζήτημα ένα βήμα πιο πέρα, με επιστολή που απηύθυνε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Στην επιστολή αξιώνει όπως το ζήτημα τεθεί σε συζήτηση στο Εκτελεστικό Γραφείο της παράταξης, θέτοντας, μάλιστα, θέμα τάξης.

«Πιστεύουμε μεν, ως θέση αρχής, στην πολυφωνία και στην πολυσυλλεκτικότητα απόψεων. Ωστόσο, η ένταση και η φύση της διαφωνίας του κ. Τριανταφυλλίδη σε θέμα αρχής, αλλά και η έκφρασή της με τον συγκεκριμένο τρόπο, δεδομένου ότι είναι ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κόμματος, ο εκπρόσωπος του κόμματος στη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό και ο υπεύθυνος της ομάδας Κυπριακού του κόμματος, θεωρώ πως ξεπέρασε κάθε όριο, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρότατο θέμα τάξης», σημείωσε ο κ. Δημητρίου στην επιστολή του.

Όπως πληροφορείται η «Σημερινή», ο κ. Νεοφύτου σκοπεύει να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Προέδρου της ΟΝΕ και να θέσει το θέμα στην ατζέντα του Εκτελεστικού, σε χρόνο που θα κρίνει ορθό ο ίδιος. Γίνεται κατανοητό πως επιθυμία του Προέδρου του κόμματος είναι το θέμα να συζητηθεί, αλλά να μη λάβει διαστάσεις πέραν του δέοντος.

Άλλωστε, όπως τονίζουν πηγές κοντά στον κ. Νεοφύτου, ο κ. Τριανταφυλλίδης εκ της θέσεώς του δεν καθορίζει πολιτικές, αλλά ασχολείται με νομοθετικής φύσεως ζητήματα ως δικηγόρος και η γραμμή του κόμματος στο Κυπριακό καθορίζεται από την ηγεσία. Αυτού του είδους οι εντάσεις αποδίδονται, πάντως, από την Πινδάρου σε εσωτερικές προεκλογικές σκοπιμότητες, παρά σε θέματα πραγματικής πολιτικής ουσίας. Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, με κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα το Συνέδριο της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα