ΑΕΛ: Αλλάζει η εικόνα της και βελτιώνεται

Δεν κατάφερε να δώσει η ΑΕΛ συνέχεια στο νικηφόρο σερί της, και πλέον κοιτάζει το λεμεσιανό ντέρμπι με τον Άρη την ερχόμενη Δευτέρα. Οι «κίτρινοι» του Μάκη Χάβου προσπάθησαν αρκετά κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, όμως δεν κατάφεραν να φτιάξουν ευκαιρίες και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Θετικό το ντεμπούτο του Αγκάνοβιτς, γλύτωσε τα χειρότερα ο Σαρδινέρο, που αποχώρησε από το ντέρμπι τραυματίας.

Η ΑΕΛ

είχε διάθεση, είχε πάθος, είχε καλή αμυντική λειτουργία, όμως υστέρησε στη δημιουργία φάσεων. Κάτι λογικό, αφού ο Πολωνός επιθετικός Πιέχ λόγω του μυϊκού του τραυματισμού είδε το ντέρμπι από την εξέδρα, ο πρώτος της σκόρερ Σαρδινέρο αποχώρησε στο 49ο λεπτό, ενώ ο ιθύνων νους του παιγνιδιού της, ο Κουταντέρ, δεν ξεπέρασε τη μετριότητα. Έτσι όταν προσπάθησε στο τελευταίο κομμάτι του παιγνιδιού να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα δεν είχε τις λύσεις εκείνες για να τα καταφέρει.

Αναφορικά με Γάλλο, όπως έγινε γνωστό χθες, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια αγωνίζεται με ένεση στο γόνατο. Μάλιστα, θα μπορούσε ν' αρνηθεί να μπει σε μια τέτοια διαδικασία και να μείνει εκτός όμως επέλεξε, έστω με αυτό τον τρόπο, να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Για τον Ισπανό αρχικά υπήρχαν φόβοι ότι τραυματίστηκε στο μετατάρσιο, όμως χθες η επίσημη ενημέρωση ανέφερε ότι δεν είναι κάτι το σοβαρό. «Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Αντριάν Σαρντινέρο πέρασε σήμερα το πρωί από όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και σύμφωνα με τους γιατρούς αντιμετωπίζει πρόβλημα από δυνατό κτύπημα αντιπάλου στο δεξί πόδι, το οποίο θα τον αφήσει εκτός προπονήσεων για 3 με 4 ημέρες».

Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός Αντάν Αγκάνοβιτς έδειξε από το πρώτο παιγνίδι με τη φανέλα της ΑΕΛ ότι είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που θα βοηθήσει στη συνέχεια. Ξεκίνησε ως επιθετικός κορυφής που δεν είναι η καλή του θέση, στο 49 πήγε σαν αριστερός εξτρέμ και τελείωσε τον αγώνα πίσω από τον επιθετικό. Ήταν αυτός που με πολύ ωραία ενέργεια δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο 7' για τον Σαρδινέρο και γενικά έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής που του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να δημιουργεί παιγνίδι για τους συμπαίκτες του.

Πάντως και κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΛ έδειξε πως αλλάζει την εικόνα της και βελτιώνεται ακόμα περισσότερο. Μόλις επιστρέψει και ο Πιέχ, όταν ετοιμαστεί και μπει στην ομάδα ο Στεπάνοβιτς και μόλις αποκτηθεί και ο άλλος επιθετικός, τότε η λεμεσιανή ομάδα αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δυνατή μπροστά, όπου είναι και η μεγάλη της αδυναμία, και θα προσπαθήσει να αναρριχηθεί όσο πιο ψηλά μπορεί στη βαθμολογία. Μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης η ΑΕΛ θα δώσει 6 παιγνίδια, εκ των οποίων τα 4 στο Τσίρειο με Άρη, Ένωση, Δόξα και Εθνικό. Εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει τη Σαλαμίνα και την Ομόνοια.

Πλέον η προσοχή της ΑΕΛ στράφηκε στον αγώνα με τον Άρη τη Δευτέρα. Ο Μάκης Χάβος δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αϊρόσα και Οχενέ που συμπλήρωσαν 8 και 4 κίτρινες κάρτες αντίστοιχα, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας θα φανεί αν θα έχει στη διάθεσή του τους Πιέχ και Σαρδινέρο. Επίσης θα ξεκαθαρίσει αν θα προλάβει να αποκτηθεί μέχρι την Παρασκευή και ο άλλος επιθετικός που θέλει ο Έλληνας τεχνικός. Θα απουσιάσει ξανά ο Σκόβρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα