Θέμα ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Λακρουά – Ακιντζί στα κατεχόμενα

Αποκλειστικά το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ο Βοηθός Γ.Γ. του ΟΗΕ, αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιέρ Λακρουά μετά τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, που διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισάωρο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Λακρουά είπε ότι για τον ΟΗΕ είναι σημαντικό, απαραίτητο, να μπορεί να συνεχιστεί η δουλειά που κάνει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ εδώ σε στενή συνεργασία με τις δύο πλευρές. Αυτό, πρόσθεσε, συζήτησαν

και πώς θα συνεχίσουν αυτή τη συνεργασία. «Ο ρόλος μας είναι να είμαστε ένας εταίρος στην ειρήνη, να αποτρέψουμε οποιαδήποτε ένταση και να διασφαλίσουμε με αυτό τον τρόπο ότι δημιουργούμε μια καλύτερη ατμόσφαιρα και εργαζόμαστε για σταθερότητα στο νησί».

Ερωτηθείς για το μέλλον του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλλας στη νεκρή ζώνη, ο κ. Λακρουά είπε ότι θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ, αλλά θα γίνουν αλλαγές. «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε μέρος του, βασικά τον κάτω όροφο. Τον άλλο όροφο, είπε, θα χρησιμοποιήσει η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου, εάν χρειαστεί να μετακομίσει στα κεντρικά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Τον κ. Λακρουά συνόδευε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενώ από τ/κ πλευράς, εκτός από τον κ. Ακιντζί, τον εκπρόσωπό του Μπαρίς Μπουρτζιού και τον σύμβουλό του Ερχάν Ερτσίν, παρίστατο και ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι.

Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Barış Gücü Operasyonları'ndan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean Pierre Lacroix'yı kabul etti. Toplantıda Dışişleri Bakanı Özersay, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Spehar ve Cumhurbaşkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de yer aldı. pic.twitter.com/j75V9WnWAP

— KKTCCumhurbaşkanlığı (@KKTCCB) 2 Μαρτίου 2018

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα