Θέμα χρόνου η εξομάλυνση σχέσεων Σ. Αραβίας-Ισραήλ, δηλώνει ο Μπιν Σαλμάν

Ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου, πρίγκιπας Μωχάμαντ Μπιν Σαλμάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News και που μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρθηκε στην πιθανότητα εξομάλυνσης των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ, στον ρόλο του παλαιστινιακού ζητήματος και στο ενδεχόμενο το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, ο Μπιν Σαλμάν εξέφρασε την άποψη ότι «όσο περνάει ο χρόνος, τόσο το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία πλησιάζουν

ολοένα και περισσότερο στην εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων». «Όμως το παλαιστινιακό ζήτημα είναι πολύ σημαντικό και επηρεάζει τις εξελίξεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικό εξοπλισμό, ο Μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι «εάν αυτό συμβεί, τότε και η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να εξοπλισθεί ανάλογα».

Η ισραηλινή κρατική τηλεόραση, σχολιάζοντας στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων το περιεχόμενο των δηλώσεων Μπιν Σαλμάν, επικαλέσθηκε διπλωματικές πηγές που υποστηρίζουν ότι «η συμφωνία εξομάλυνσης Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας είναι πιθανό να υπογραφεί το επόμενο εξάμηνο».

Μάλιστα, ισραηλινός στρατιωτικός παράγοντας δήλωσε υπό τον όρο της ανωνυμίας στο κρατικό κανάλι ότι «σε αντίθεση με ό,τι συνέβη παραμονές της υπογραφής των Συμφωνιών Αβραάμ με άλλες αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, και εξ αιτίας της εσωστρέφειάς της, κρίνεται αναγκαίο να γίνει η κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, ούτως ώστε η υπογραφή της συμφωνίας εξομάλυνσης των διμερών διπλωματικών σχέσεων να βρει την τοπική κοινή γνώμη κατάλληλα προετοιμασμένη».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα