ΥΠΟΙΚ: Λήφθηκαν μέτρα για την ακρίβεια - Έτοιμο το σχέδιο για φωτοβολταϊκά

Καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα βρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, ο οποίος μίλησε για τον νέο προϋπολογισμό, για τις τράπεζες και το σχέδιο φωτοβολταϊκά για όλους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε «ο προϋπολογισμός του 2024 θα κατατεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις 26 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι έντονα αναπτυξιακός, καθώς έχουμε τοποθετήσει πολλά μετρά τα οποία

ενσωματώθηκαν στο σχέδιο ανθεκτικότητας και ανάκαμψης. Το δεύτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι πλεονασματικός προϋπολογισμός αυτή είναι μια αναγκαία προϋπόθεση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το τρίτο χαρακτηριστικό είναι ότι γίνεται έντονη προσπάθεια για να μειωθεί το κόστος του μισθολογίου και της απασχόλησης του δημόσιου τομέα. Οι καινούργιες θέσεις θα είναι μόνο 54, ενώ στον περσινό προϋπολογισμό ήταν 485».

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι «δεν υπάρχει αύξηση των φορολογιών. Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε μια φορολογική μεταρρύθμιση. Στα πλαίσια αυτά θα εξετασθεί όλο το φάσμα που λέγεται φορολογικό σύστημα, θα εκσυγχρονιστεί και θα υιοθετήσει καλές πρακτικές άλλων χωρών της ΕΕ».

Όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά για όλους, ο Υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει πάρει πάρα πολλά μέτρα όλους αυτούς του μήνες όσο αφορά την ακρίβεια. Όσο αφορά το θέμα της ακρίβειας στην ενέργεια το θέμα αυτό θα λυθεί όταν καταφέρουμε να φέρουμε το φυσικό αέριο στο τόπο μας για αυτό γίνονται πολλές προσπάθειες.

Υπάρχει ήδη σε εφαρμογή και σε εξέλιξη η επιχορήγηση 1500 ευρώ. Ενώ, υπάρχει έτοιμο σχέδιο το οποίο παίρνει τις τελευταίες του πινελιές και θα εξαγγελθεί σε μερικές εβδομάδες.  Το συγκεκριμένο σχέδιο θα επιχορηγεί 1000 ευρώ το νοικοκυριό και δεν θα πληρώνει για να τοποθετηθεί το φωτοβολταϊκό, θα πληρώνει μέσω του λογαριασμού του ρεύματος».

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα