Θάνατος μητέρας στη Λάρνακα με υποψίες ιατρικής αμέλειας

Υποψίες ιατρικής αμέλειας ή και παραλείψεις τρίτων εγείρονται μέσα από θανατική ανάκριση που διενεργήθηκε για το θάνατο γυναίκας από τη Λάρνακα.
Η άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της αφού προηγουμένως είχε φέρει το παιδί της στη ζωή, ενδεχομένως να «έφυγε» λόγω παραλείψεων ή και πράξεων τρίτων προσώπων αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα που έχει στην κατοχή του το SigmaLive.

Όλα έγιναν τον Νοέμβριο του 2013 όταν η άτυχη γυναίκα έμεινε έγκυος, χωρίς οποιοδήποτε παθολογικό ιστορικό. Είχε παραπονεθεί στον

σύζυγό της ότι έβλεπε θολά με αποτέλεσμα να επισκεφθεί οφθαλμίατρο ο οποίος αφού προέβη σε διάγνωση την παρέπεμψε στον γυναικολόγο της. Ενώ μεταφερόταν από τον σύζυγό της ο οποίος μιλούσε με την γυναικολόγο, η τελευταία άκουσε την γυναίκα να μιλά και να λέει ασυνάρτητες προτάσεις.

Ενώ βρισκόταν στην 35η βδομάδα κύησης και λόγω των επιπλοκών της υγείας της μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για νοσηλεία. Παρέμεινε στη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου όπου και λήφθηκε απόφαση για μεταφορά της στη Γυναικολογική του Μακάρειου στη Λευκωσία. Το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα να ληφθεί απόφαση για μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και γέννησε το παιδί της με καισαρική. Οι εκεί γιατροί εξέφρασαν φόβους για ύπαρξη του συνδρόμου TTP στη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το θανατικό πόρισμα ακολούθως η πορεία της υγείας της παρουσίαζε σταθερότητα για να παρουσιάσει επιπλοκές λίγες ώρες μετά όπου εισήχθη στην Εντατική. Εκεί της χορηγήθηκαν φάρμακα τα οποία είχαν σύμφωνα με το πόρισμα αρνητική επίδραση στον οργανισμό.

Όπως καταγράφεται στο πόρισμα η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της αφού εισήχθη στο Νοσοκομείο με πιθανή διάγνωση συνδρόμου HELLP και ως διαφορική διάγνωση τέθηκε και το σύνδρομο TTP. Συμπερασματικά αναφέρεται, «δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να έχουν συμβάλει στον θάνατό της πράξεις ή παραλείψεις τρίτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα