Θα μας σώσουν αυτοί που μας κατέστρεψαν;

Τα γεγονότα, οι εξελίξεις και ο . ‘Εϊντε δείχνουν ότι μας πλησιάζει ένα τεράστιο και ορμητικό τσουνάμι, που θα εξαφανίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα πάρει σειρά ο Ελληνισμός της Κύπρου.

Η Κύπρος θα γίνει μια χαμένη πατρίδα. Το κράτος μας θα υποβιβαστεί σε συνιστώσα πολιτεία της Ελληνοκυπριακής κοινότητας, που δυστυχώς δεν θα έχει ούτε διεθνή υπόσταση, ούτε ελπίδα διάσωσης. Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει τα σχέδιά της για επανάκτηση της Κύπρου.

Μακάρι να έχω λάθος στις εκτιμήσεις μου.

Η προσπάθεια της Τουρκίας άρχισε πριν πενήντα χρόνια. Πρώτα ήταν η ανταρσία των Τουρκοκυπρίων και η αποχώρησή τους από το κράτος της Ζυρίχης. Πίστευαν ότι έτσι θα διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν τα κατάφεραν. Η μεγάλη και διεθνής προσωπικότητα του Εθνάρχη Μακαρίου συνέτεινε, ώστε τα Ηνωμένα ‘Εθνη να αναγνωρίσουν την Κυβέρνησή του ως την μόνη, νόμιμη Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία απέτυχε να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεύτερη προσπάθεια το 1974. Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το προδοτικό πραξικόπημα, έκαμε τη βάρβαρη εισβολή και κατέλαβε το 36% του κυπριακού εδάφους. Προχώρησε σε εθνική κάθαρση, μετακίνηση πληθυσμών και εποικισμό της Κύπρου. Ανακήρυξε παράνομο κράτος και πίστεψε ότι διέλυσε οριστικά την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία έκτοτε θεωρεί εκλιπούσα. Και όμως. Η Κυπριακή Δημοκρατία το 2004 έγινε πλήρες και ισότιμο μέλος της Ε.Ε.. Θωράκισε έτσι την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την κρατική της οντότητα.

Οι προσπάθειες για βίαιη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας απέτυχαν. Επιχειρήθηκε τότε, τις μέρες που η Κύπρος θα υπέγραφε τη συνθήκη προσχώρησης, να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία με ένα αγγλοαμερικανικό σχέδιο, που υπέγραψε ο Γ.Γ. Ανάν και το ονόμασαν σχέδιο του ΟΗΕ. Ο λαός τους έδωσε μια ηχηρή απάντηση και με ποσοστό 76% απέρριψε το απαράδεκτο σχέδιο, που θα διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και θα έστελλε στην Ε.Ε. ένα τουρκικό προτεκτοράτο. Οι άσπονδοι εχθροί μας σκύλιασαν. Μας απείλησαν ότι θα επαναφέρουν ξανά και ξανά το σχέδιο τους, μέχρι να πούμε ΝΑΙ.

Τα τελευταία χρόνια μεθόδευσαν τις προσπάθειές τους. Με τη βοήθεια της focus κατέβασαν από την εξουσία τον ηγέτη της αντίστασης και της αξιοπρέπειας και ανέβασαν τους τσιμεντωτές του ΝΑΙ και τους καταγγείλαντας την Κύπρο, επειδή αντιστεκόταν.

Το επόμενο στάδιο ήταν η οικονομική καταστροφή και η εξαθλίωση του λαού. ‘Ενας λαός εξαθλιωμένος, πεινασμένος, οικονομικά κατατρεγμένος και καθοδηγούμενος από την ηγεσία του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ θα είναι πιο εύκολο να αποδεχτεί τη διάλυση του κράτους του. ‘Ηδη άρχισαν να του υπόσχονται πακτωλούς χρημάτων, που θα γεμίσουν τις τσέπες του, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, που θα προσελκύσουν επενδύσεις, που θα φέρουν την ανάπτυξη, που θα κάμουν την Κύπρο Χονγκ Κονγκ της Τουρκίας.

Το τσουνάμι πλησιάζει. Η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει. Σε λίγο θα είναι εκλιπούσα. Σε λίγο ο Ελληνισμός της Κύπρου θα αναζητά ματαίως κηδεμόνα. Τα μεγάλα συμφέροντα της Ευρώπης θέλουν, επιτέλους, να ξεμπερδεύουν μαζί μας και να κλείσουν το Κυπριακό.

Μια μεγάλη μερίδα του λαού αποδέχτηκε πλύση εγκεφάλου. Πίστεψε στην προπαγάνδα, ότι την Κύπρο κατέστρεψαν οι σωτήρες της και θα την σώσουν οι διαχρονικοί καταστροφείς της. Η μερίδα αυτή του λαού αποδέχεται οποιαδήποτε λύση είτε «για να τελειώνουμε επιτέλους», είτε γιατί θέλουν να δικαιωθούν. Η εθνική και ελληνική αξιοπρέπεια και η περηφάνια της Ιστορίας μας έχουν ατονήσει μέσα στην οικονομική εξαθλίωση. Για τούτο ο κίνδυνος να χαθεί ο Ελληνισμός της Κύπρου, είναι άμεσος. Θα ξυπνήσουμε άραγε, πριν να είναι αργά; Πριν γίνουμε απλώς μια κοινότητα χωρίς ελπίδα, αναμένοντας μάταια επενδύσεις για να μας βγάλουν από την οικονομική εξεθλίωση; Είναι ποτέ δυνατόν να μας σώσουν εκείνοι που μας κατέστρεψαν;

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα