Περίεργη ηρεμία στις σχέσεις Κεντρικής Τράπεζας-Προεδρικού

Περίεργη ησυχία επικρατεί στις σχέσεις Κεντρικής Διοικήτριας – Προεδρικού.

Αρκετούς μήνες μετά την κόντρα, που ξέσπασε μεταξύ των δύο θεσμών και πέντε μήνες τις οδηγίες, τις οποίες έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Γενικό Εισαγγελέα για εξέταση των δεδομένων και ενεργοποίηση των συνταγματικών προνοιών για απομάκρυνση της από την Κεντρική Τράπεζα, το τοπίο παραμένει θολό.

Οι πληροφορίες για την εξέλιξη των πραγμάτων είναι αλληλοσυγκρουόμενες, αφού, πηγές που πρόσκεινται στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αφήνουν

να εννοηθεί ότι η Διοικήτρια προτίθεται να παραιτηθεί οικειοθελώς από τη θέση της τον Οκτώβριο. Αντίθετα, στις τάξεις της Κεντρικής Τράπεζας επικρατεί η εντύπωση ότι κάτι τέτοιο μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν οτιδήποτε.

Αρμόδιες πηγές, πάντως, εξέφρασαν τη θέση ότι τα πνεύματα στις σχέσεις Προέδρου Αναστασιάδη – Χρυστάλλας Γιωρκάτζη έχουν ηρεμίσει μετά από διαδοχικές συναντήσεις, που πραγματοποίησε η Διοικήτρια με τον Πρόεδρο πριν από περίπου ένα μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς διαμείφθηκε και ποιο ήταν το περιεχόμενο των συζητήσεων, το οποίο συνέβαλε στο να ηρεμήσουν τα πνεύματα, παρά τις διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη (σύγκρουση συμφερόντων διοικήτριας και κατηγορίες για παραποίηση συμβολαίου).

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία υπηρεσιακού λειτουργού της Κεντρικής Τράπεζας ενώ η δεύτερη ήταν μεταξύ Προέδρου –Διοικήτριας.

Follow @AthanasiouTh !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα