Θα φορτίζουμε οχήματα δωρεάν στους χώρους εργασίας - Θα πληρώνει ο ιδιοκτήτης

Για τους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Όπως ανέφερε, έχει περάσει η νομοθεσία για να μπορεί ένα πρατήριο να έχει και φορτιστές αυτοκινήτων.

«Το 2016 ζήτησε η ΕΕ να γίνει μία πολιτική για τους εναλλακτικούς σταθμούς φόρτισης και εμείς κάναμε μία αστεία πολιτική που απλά θα βάζαμε ένα φορτιστή σε κάθε αυτοκινητόδρομο και ούτε αυτό δεν το κάναμε», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι, πριν από δύο χρόνια ήρθε αλλαγή της νομοθεσίας που έλεγε ότι το 2025 θα πρέπει να έχουμε ένα φορτιστή σε κάθε 20 χώρους στάθμευσης που δεν είναι κατοικίες.

Δηλαδή σε Κυβερνητικά κτήρια, δημόσια κτήρια, ιδιωτικά κτήρια και γενικά σε χώρους που υπάρχουν περισσότεροι από 20 χώροι στάθμευσης.

Ο κ. Θεοπέμπτου σημείωσε πως η εγκατάσταση θα είναι υποχρέωση των επιχειρήσεων και θα πρέπει να την ικανοποιήσουν μέσα στο 2024 γιατί από την 1/1/2025 θα πρέπει να υπάρχουν.

Κληθείς να απαντήσει ποιος θα πληρώνει τη φόρτιση, απάντησε ότι υπεύθυνος για την πληρωμή θα είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Κλείνοντας ανέφερε ότι τα καινούργια κτήρια θα πρέπει να βάζουν ένα φορτιστή για κάθε δέκα χώρους καθώς και υποδομές για περισσότερα.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Εγκρίθηκε η εγκατάσταση φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα σε πρατήρια

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα