Θ. Παναγιώτου:Εκμεταλλεύονται ανθρώπινο λάθος ενόψει εκλογών

Σκοπιμότητες και ζήλια βλέπει πίσω από τις κατηγορίες ενάντια στο CIIM ο Πρόεδρος του, Θεόδωρος Παναγιώτου, ενώ κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη αδικία που έχει γίνει κατά ενός φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού Οργανισμού, όπως είναι το CIIM.

Σε δηλώσεις του στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, ο κ. Παναγιώτου, επεσήμανε ότι "άνθρωποι νουνεχείς δεν πιστεύουν αυτά τα πράγματα, τα βάζουν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά ψευδείς κατηγορίες και εκμετάλλευση ενός ανθρώπινου λάθους

για προεκλογικές σκοπιμότητες και σπίλωση ατόμων και ονομάτων".

Έκανε λόγο για μεγάλη ζήλια, καθώς, όπως είπε, το CIIM είναι η καλύτερη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Κύπρο και στην περιοχή. Μίλησε, επίσης, για τεράστιες σκοπιμότητες, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, κρύβονται πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ξεκαθάρισε ότι το CIIM δεν εργοδοτεί άτομα που δουλεύουν σε άλλα ιδρύματα, απλά ακολουθούν τη "διεθνή πρακτική τα τελευταία 27 χρόνια και καλούν επισκέπτες καθηγητές να παρουσιάσουν τα ευρήματα έρευνάς τους για μια δυο μέρες ή να διδάξουν κάποιο θέμα στο οποίο είναι διεθνώς αυθεντίες", όπως είπε.

Τόνισε με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν είναι δουλειά του CIIM να ρωτά αν έχουν εξασφαλίσει άδεια τα άτομα αυτά από τα ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται. Αυτό που κάνει το CIIM, συνέχισε, είναι το να καταθέτει τη λίστα με όσους διδάσκουν εκεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Κάθετος ήταν επίσης ο κ. Παναγιώτου στις κατηγορίες ότι εργοδοτεί θεματοθέτες των εξετάσεων. Επεσήμανε ότι "ουδείς θεματοθέτης διδάσκει στο CIIM. Τα άλλα ιδρύματα μπορεί να έχουν, εμείς κανένα".

Σε σχέση με τις κατηγορίες ότι παρείχαν φροντιστήρια για τις εν λόγω εξετάσεις, ανέφερε ότι "έγιναν μερικά μαθήματα για 66 φοιτητές, ως επί το πλείστον σε παλιούς απόφοιτους, σε στιλ επανάληψης των όσων είχαν διδαχθεί πριν κάποια χρόνια στο μεταπτυχιακό Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία". Τα μαθήματα αυτά, όπως είπε, τα δίδαξαν καθηγητές που αφυπηρέτησαν ή συμβασιούχοι που αργότερα διορίστηκαν στο δημόσιο, αλλά έκαναν τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο".

Ο κ. Παναγιώτου μπήκε στη διαδικασία να υπερασπιστεί "το ανθρώπινο λάθος ενός λειτουργού", όπως το χαρακτήρισε, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα διαρροής στη συγκεκριμένη υπόθεση. "Απλά ένας λειτουργός δημοσιοποίησε πρόωρα τα θέματα των εξετάσεων, καθώς οι εξετάσεις συνήθως γίνονται πρωινές ώρες, ενώ σε αυτή την περίπτωση έγιναν απόγευμα".

"Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αδικίες που έχουν γίνει, ατόμων και ιδρυμάτων, είναι κακόβουλη και αυτό δείχνει το βάθος της απουσίας αρχών και αξιών σε αυτό τον τόπο", επεσήμανε. "Θα κινηθούμε νομικά εναντίον κομμάτων που διαδίδουν ψευδείς δηλώσεις για το CIIM".

Keywords
Τυχαία Θέματα