Τέλος εποχής με Μαρτίνεθ!

Αυτό ήταν! Ο κύκλος του Χάβι Μαρτίνεθ στην Μπάγερν Μονάχου έκλεισε και επίσημα! Ή μάλλον αυτό θα συμβεί μόλις τελειώσει η σεζόν για τους Βαυαρούς, οι οποίοι το μεσημέρι της Τρίτης (4/5) έκαναν γνωστό ότι ο Βάσκος μέσος δεν πρόκειται να παραμείνει στις τάξεις τους και μετά το καλοκαίρι.

Μία σχέση που κράτησε αρκετά. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις απαιτήσεις που υπάρχουν στη γερμανική ομάδα χρόνο με τον χρόνο. Ο Μαρτίνεθ άφησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο για χάρη της Μπάγερν το καλοκαίρι

του 2012.

Η μεταγραφή του κόστισε 40 εκατομμύρια ευρώ. Τα πιο πολλά από ποτέ και από τον καθένα για εκείνη την εποχή στην ιστορία της γερμανικής ομάδας. Μια από τις πιο ακριβές ακόμη και τώρα.

Μαζί κατέκτησαν τα πάντα εντός των συνόρων. Αλλά και εκτός Γερμανίας ο Μαρτίνεθ σήκωσε δύο Τσάμπιονς Λιγκ όντας ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου. 

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ομάδας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, τόνισε: «Ήταν μία δύσκολη απόφαση για εμάς το καλοκαίρι του 2012 να δώσουμε 40 εκατομμύρια ευρώ για τον Χάβι. Μιας και δεν το είχαμε κάνει ποτέ ξανά για κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή στην ιστορία μας και ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή μας. Εν τέλει τα χρήματα έπιασαν τόπο και με το παραπάνω.

Ο Χάβι έδωσε στην ομάδα μας ποιότητα. Ήταν άψογος τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών όσο και εκτός. Ήταν ένας επαγγελματίας. Ωστόσο, οι καλύτερές του στιγμές μαζί μας ήταν πιστεύω το Τσάμπιονς Λιγκ του 2013 και εκείνο του 2020.

Φυσικά ακόμη και τώρα όλοι θυμόμαστε τα δύο γκολ που σημείωσε στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης με αντίπαλο την Τσέλσι το 2013, αλλά και με τη Σεβίλλη το 2020. Να προσέχεις Χάβι. Πάντα θα είσαι για εμάς ένα σπουδαίο μέλος της οικογένειάς μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα