Ποιος φοβάται την ατζέντα και τα τηλεφωνήματα του Φουρθιώτη

Ο τηλεπαρουσιαστής, ατζέντης μοντέλων και εσχάτως μπλεγμένος σε μια λίγο περίπλοκη εκδοτική επιχειρηματικότητα, που από αρκετούς συνδέεται με την κυβέρνηση, άκουσε την επίσημη απόφαση της προφυλάκισής του το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, λίγη ώρα πριν από την προγραμματισμένη πρόωρη ανάσταση των πιστών.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη δεδομένων των στοιχείων που είχε συλλέξει η αστυνομία, τα περισσότερα από τα οποία ο Φουρθιώτης είχε αφελέστατα αφήσει πίσω του, παραφουσκωμένος με την ανόητη αλαζονεία ότι ήταν ο ίδιος

φορέας της εξουσίας με την οποία συναλλασσόταν.

Άσχημο τέλος για κάποιον που, όσο αισθανόταν δυνατός, δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να προσπαθεί να δείχνει το πρόσωπό του όσο συχνότερα γίνεται.

Όμως, αυτή η ιστορία της φαινομενικής ανόδου και της γρήγορης και απότομης πτώσης ενός φαντασμένου τηλεπαρουσιαστή, που το όνομά του συζητείται σε διάφορες περίεργες ιστορίες, είναι μόνο η μισή πλευρά της υπόθεσης. Η άλλη μισή είναι αυτή των εκλεκτικών σχέσεων που είχε αποκτήσει αυτός ο επιφανής εκπρόσωπος της τηλεοπτικής υποκουλτούρας με ένα μεγάλο τμήμα του κυβερνητικού μηχανισμού.

Γι’ αυτό μιλούν όσο γίνεται λιγότερο και κατά προτίμηση καθόλου τα ομοτράπεζα με το Φουρθιώτη στη λίστα Πέτσα ΜΜΕ, και κυρίως η ίδια η κυβέρνηση. Λαλίστατη συνήθως όταν πρόκειται για κάποια αστυνομική επιτυχία (ή και όχι τόσο μεγάλη επιτυχία), αλλά και για οποιαδήποτε άλλη δράση της, εξακολουθεί εν προκειμένω να τηρεί σιγή ιχθύος.

Και πώς αλλιώς; Αν μιλήσει, θα πρέπει να εξηγήσει με ποιον τρόπο ο Φουρθιώτης εξασφάλισε την εικοσιτετράωρη φύλαξή του από μισό αστυνομικό τμήμα, με εντολή πιθανότατα από την ίδια την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. -στα σχεδόν ανώτατα κλιμάκιά της- λίγες μέρες αφότου είχε εισβάλει με θράσος στο υπουργείο Εργασίας απειλώντας υπουργούς και γραμματείς επειδή του κόπηκε η παράνομη χρηματοδότηση.

Όσο δεν μιλάει η κυβέρνηση τόσο οι πληροφορίες για ειδικές σχέσεις του Φουρθιώτη με συγκεκριμένα πρόσωπα – κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πληθαίνουν. Μαζί πληθαίνουν και τα ερωτήματα:

* Σε ποια συναλλαγή βασίστηκε αυτή η σχέση;

* Είχε απλά η κυβέρνηση ανάγκη μία ακόμα φιλοκυβερνητική εφημερίδα ή η υπόθεση πάει πιο πέρα;

* Κι ακόμα, κατά το διάσημο «ακολούθα το χρήμα» του βαθέος λαρυγγιού στην υπόθεση Γουότεργκεϊτ, από πού -και από ποιον- προέρχονταν τα χρήματα που διακινούσε στην αγορά ο Φουρθιώτης;

Ο χρήσιμος ηλίθιος

Με ένα ερώτημα το οποίο αφορά την πραγματική καταγωγή αυτής της ιστορίας σχολίασε την προφυλάκιση του Φουρθιώτη ο άνθρωπος που βοήθησε στο να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι Κώστας Βαξεβάνης. Αναφερόμενος και στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Αυγής σχετικά με το πώς δόθηκε η πολυμελής φρουρά προστασίας στον Φουρθιώτη, σημειώνει:

«Η απόφαση για προφυλάκιση του Φουρθιώτη θα μπορούσε να είναι μια προσωπική ικανοποίηση και ταυτόχρονα ανακούφιση. Θεωρώ όμως ότι ο Φουρθιώτης είναι ένας χρήσιμος ηλίθιος. Το σημείο επαφής του παρακράτους με τα όργανα του κράτους. Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός και η Ν.Δ. δεν θέλησαν να κάνουν έστω μια δήλωση καταδίκης την ώρα που βγάζουν ανακοινώσεις οργανώσεις από όλο τον κόσμο; Πρόκειται για πολιτική μικρότητα ή μήπως ο Φουρθιώτης απολαμβάνει τη στήριξη που είχε ο Νίκος Γεωργιάδης;».

Λεπτομέρεια: Έως τώρα ο Φουρθιώτης έχει προφυλακιστεί για τη σκηνοθετημένη «επίθεση» στο σπίτι του. Ο Κ. Βαξεβάνης, όμως, έχει ζητήσει και τη διαλεύκανση της υπόθεσης με το εναντίον του συμβόλαιο θανάτου, που ακόμα ερευνάται.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Documento του Κώστα Βαξεβάνη (ρεπορτάζ: Μ. Αραβαντινός / Β. Ανδριανόπουλος / Αγγ. Προβολισιάνος ):

Οσα έπραττε λοιπόν ο Μ. Φουρθιώτης δεν περιορίζονται στα ανακριτικά γραφεία της ΓΑΔΑ και της Ευελπίδων αλλά μπαίνουν σε πολιτικό καμβά ο οποίος αποτυπώνει τη μονοσήμαντη αντιστοιχία με το κυβερνών κόμμα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτό και –κατά τις πληροφορίες– η σύλληψη και οι διώξεις Φουρθιώτη πυροδότησαν αλληλοσπαραγμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πέρα από τα καταγεγραμμένα περιστατικά, η έρευνα των αρχών θα φέρει στην επιφάνεια συνομιλίες και στοιχεία που θα επισφραγίσουν τους δεσμούς του κατηγορούμενου παρουσιαστή με τη ΝΔ. Δεν πρόκειται για πρόβλεψη. Στην ατζέντα και στα τηλέφωνα Φουρθιώτη εντοπίζονται ονόματα εκδοτών, μεγαλοδημοσιογράφων, κυβερνητικών στελεχών και διοικητών ΔΕΚΟ.

Ας συνθέσουμε το ψηφιδωτό της υπόθεσης Φουρθιώτη. Τον Ιανουάριο του 2021, ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας θέριζε τη χώρα, στην εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη παρουσιάστηκε βίντεο σύμφωνα με το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης «πέτυχε εκεί που άλλοι απέτυχαν» καθώς «δεν επέτρεψε στον κορονοϊό να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το βίντεο εξάλλου, η κυβέρνηση στο πρώτο 18άμηνο της θητείας της έκανε όλα όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες. Μεταξύ άλλων, η εκπομπή του Φουρθιώτη έχει πλέξει το εγκώμιο του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ ο ίδιος ο παρουσιαστής έχει σχολιάσει ότι το έργο της κυβέρνησης δεν αναδεικνύεται επαρκώς από τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που προκειμένου να αναδείξει το έργο της κυβέρνησης έχει φιλοξενήσει στην εκπομπή του περισσότερους από έναν βουλευτές ή στελέχη της κυβερνώσας παράταξης ταυτόχρονα. Είναι αλήθεια ότι από τα στελέχη και τους υπουργούς της ΝΔ ελάχιστοι έχουν μείνει παραπονεμένοι.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη, ο Μάκης Βορίδης είναι γεννημένος υπουργός, ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ο άνθρωπος πίσω από κάθε επιτυχία της χώρας, ο Κωστής Χατζηδάκης είναι ο υπέρμαχος της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, ο Ακης Σκέρτσος είναι αποτελεσματικός, συνεπής και ηθικός, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει ήδη κατακτήσει την κορυφή της πολιτικής, ο Ν. Παπαθανάσης είναι ο επιτυχημένος και αποτελεσματικός αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και ο Βασίλης Κικίλιας είναι εκείνος που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας με τεράστια επιτυχία και οι Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Λευτ. Οικονόμου αποτελούν το δίδυμο της ασφάλειας.

Από τη μεγάλη λίστα των επιτυχημένων δεν θα μπορούσε βεβαίως να λείπει ο κατά Φουρθιώτη «γεννημένος ηγέτης» Κυρ. Μητσοτάκης και συνολικά η κυβέρνηση η οποία εν μέσω πανδημίας συμπλήρωνε κατά τον παρουσιαστή «18 μήνες επιτυχίας».

Το γεγονός ότι ο Μ. Φουρθιώτης αισθανόταν ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο εξαιτίας των στενών σχέσεων που είχε χτίσει με την εξουσία αποκαλύφθηκε και από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Documento ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Βρούτσης.

Στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός, που δεν κατονόμασε αλλά «φωτογράφισε» τον Μ. Φουρθιώτη, αναφέρθηκε σε τροπολογία που κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο προκειμένου να… κλείσει το παράθυρο που υπήρχε στο πρόγραμμα ΣυνΕργασία, το οποίο φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ο Φουρθιώτης. Ο Γ. Βρούτσης, που σχολίασε στο Documento ότι η όλη υπόθεση του προκάλεσε «τεράστιο κόστος», λίγες ημέρες μετά αποπέμφθηκε από το κυβερνητικό σχήμα.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι ο Γ. Βρούτσης κατήγγειλε πως ο Φουρθιώτης έφτασε στο υπουργικό του γραφείο όπου απαιτούσε να πληρωθεί τα χρήματα που έχασε: «Είμαι έξω φρενών με αυτόν. Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Φώναζε. Με θράσος.

Απειλούσε, κλοτσούσε πόρτες. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή». Λίγο καιρό μετά ο Γ. Βρούτσης βρέθηκε εκτός του κυβερνητικού σχήματος.

Ενδεικτικό της προνομιακής μεταχείρισης του Φουρθιώτη είναι το γεγονός ότι ουδείς ασχολήθηκε με τις καταγγελίες για την κομπίνα σε βάρος του ΕΦΚΑ, παρά μόνο μετά τα δημοσιεύματα του Documento. Είχε προηγηθεί η συνέντευξη Βρούτση, στην οποία ο πρώην υπουργός Εργασίας αποκάλυψε την έφοδο του παρουσιαστή στο γραφείο του χωρίς να τον κατονομάζει

Ενδεικτικές της κωλυσιεργίας αναφορικά με τη διερεύνηση της απάτης μέσω του προγράμματος ΣυνΕργασία είναι αποκαλύψεις του Documento βάσει των οποίων εργαζόμενος του οποίου τα στοιχεία είχε υποκλέψει ο Φουρθιώτης, προκειμένου μέσω αυτού να εισπράττει υπέρογκα ποσά από το πρόγραμμα ΣυνΕργασία, κατήγγειλε τον παρουσιαστή στον ΕΦΚΑ τον περασμένο Ιανουάριο. Από τότε μέχρι το δημοσίευμα του Απριλίου, όταν το Documento προχώρησε στις αποκαλύψεις, δεν είχε κινηθεί καμία διαδικασία.

Η καθυστέρηση, σύμφωνα με όσα επικαλέστηκαν πηγές του ΕΦΚΑ, οφειλόταν στο γεγονός ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι στα γραφεία του Φουρθιώτη!

Η ΕΛΑΣ υποδείκνυε ρεπορτάζ

Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και η αγαστή… συνεργασία που η εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη διατηρούσε με τα υψηλότερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η μέχρι πρότινος εκδότρια της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά» Νανά Παλαιτσάκη στον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρο Χρονόπουλο, η εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη χρησιμοποιούνταν ως μέσο διαφήμισης και προβολής των επιτελών της ΕΛΑΣ, του υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Λευτ. Οικονόμου.

Το ακόμη χειρότερο για την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ότι όλα αυτά γίνονταν κατόπιν υποδείξεων των ίδιων, αφού όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην επιστολή: «Επιπλέον για την εκπομπή ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE μας υποδεικνύατε να παρουσιάζουμε όλα αυτά που μας ζητούσατε κατόπιν εντολής της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας όπως δηλώνατε προκειμένου να παρουσιάζουμε αφιερώματα στην ΕΛΑΣ, στους υπουργούς, στους ένστολους με διάρκεια βίντεο άνω των 10 λεπτών το κάθε ένα. Ολα αυτά αποδεικνύονται μέσω των εκπομπών που έχουν ήδη προβληθεί και δημοσιοποιηθεί μέσω της εφημερίδας».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Documento, πολυσέλιδο ένθετο που είχε φιλοξενηθεί στην εφημερίδα και εξήρε το έργο της ελληνικής αστυνομίας ήταν πληρωμένο από την ΕΛΑΣ.
Ενδεικτική της προνομιακής μεταχείρισης που λάμβανε από την ΕΛΑΣ ο Μ. Φουρθιώτης είναι και η πολυπληθής φρουρά αστυνομικών που του δόθηκε. Είχε προηγηθεί το περιστατικό εμπρησμού έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon στο αυτοκίνητο του Γιώργου Σφακιανάκη, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Μ. Φουρθιώτη, το οποίο κατήγγειλε ο παρουσιαστής.

Η ΕΛΑΣ δέχτηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό τους ισχυρισμούς Φουρθιώτη ότι ο στόχος της συγκεκριμένης επίθεσης ήταν ο ίδιος –ισχυρίστηκε μάλιστα ότι είναι στόχος της… οργάνωσης 17 Νοέμβρη– παρέχοντάς του μια αδιανόητη αστυνομική φύλαξη. Το τι πραγματικά συνέβη με αυτό το περιστατικό παραμένει άγνωστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, προκειμένου ο Φουρθιώτης να επιτύχει την απόκτηση αυτής της τεράστιας αστυνομικής φύλαξης χρησιμοποίησε τον καθηγητή πανεπιστημίου Πάνο Λαζαράτο, ο οποίος είναι εκ των νομικών του παραστατών και ο οποίος έχει προσωπική γνωριμία με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Στα ίδια δημοσιεύματα αναγραφόταν ότι η σχέση που ο Γ. Γεραπετρίτης διατηρεί με τον Π. Λαζαράτο τον οδήγησε να μεριμνήσει ώστε να διατεθεί προσωπικό της αστυνομίας για τη φρούρηση του Φουρθιώτη.

Μιλώντας στη Βουλή για την αστυνομική φρουρά του Μ. Φουρθιώτη ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ισχυριζόμενος όμως ότι η φρουρά δεν αποτελείτο από 14 άτομα μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας.

Τον ισχυρισμό αυτό διέψευσε πρακτικά ο ίδιος ο Φουρθιώτης, ο οποίος σε αίτηση ακύρωσης την οποία κατέθεσε στο ΣτΕ και η οποία τελικώς απορρίφθηκε, παραδεχόταν ότι υπήρχαν τρεις αστυνομικοί επί 24ώρου βάσης με συνοδευτική μοτοσικλέτα, αυστηρή αστυνομική επιτήρηση σε όλους τους χώρους εργασίας του, ενώ από τις 18 Μαρτίου αυξήθηκαν οι άντρες από τρεις σε τέσσερις και προστέθηκε και ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχτηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ωρη βάση.

Κανένας έλεγχος

Αξιοσημείωτη των παλινωδιών και της έλλειψης έρευνας από τους θεσμούς αναφορικά με σχεδόν οποιαδήποτε υπόθεση αφορούσε τον Μ. Φουρθιώτη είναι καταγγελία που ο ίδιος πραγματοποίησε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στις 12 Απριλίου 2018. Αφορούσε τον μέχρι τότε μέντορα και προστάτη του, επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη.

Στην καταγγελία περιγράφεται ένα πλέγμα εξωχώριων (offshore) εταιρειών μέσω των οποίων ο Βρυώνης φερόταν να ελέγχει ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες. Μια σειρά από πρόσωπα περιγράφονται ως αχυράνθρωποι, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ φέρονται σύμφωνα με τον Φουρθιώτη να αλλάζουν χέρια.

Αυτή ήταν και η αιτία που ο Φουρθιώτης ζητούσε στην καταγγελία του να γίνει έλεγχος των πόρων αυτών των εταιρειών, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για μαύρο χρήμα. Το Documento απευθύνθηκε στο ΕΣΡ –όφειλε να ενημερώσει την εισαγγελία– προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά δεν έλαβε ποτέ σχετική απάντηση. Οπως όλα δείχνουν, η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στην εισαγγελία.

Ο κατήγορος μετατράπηκε σε… υμνητής

Εκτός από αγιογραφίες όμως, ο Μ. Φουρθιώτης στην εκπομπή του εξαπέλυε και επιθέσεις. Λίγες ημέρες έπειτα από ρεπορτάζ που αναφερόταν στην απάτη που έστησε –ξαφνικά εμφάνισε μεικτές μηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ για τον ίδιο, καθώς και για πρώην ή νυν συνεργάτες του, ώστε μέσω του προγράμματος ΣυνΕργασία να λαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κράτος, που κάλυπτε το 60% των μισθών– αποκαλούσε τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη «ντροπή» του υπουργείου.

Είχε μάλιστα στείλει κάμερα έξω από το σπίτι της, κάνοντας λόγο για «χολιγουντιανών διαστάσεων βίλα». Ως αιτία της επίθεσης είχε επικαλεστεί τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο με τα vouchers «Σκόιλ Ελικικού», αν και είχε παρέλθει ιδιαιτέρως σημαντικό διάστημα από όταν αυτό είχε αποκαλυφθεί.

Παραδόξως όμως, λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Φεβρουαρίου 2021, η γγ του υπουργείου Εργασίας ήταν καλεσμένη στην τηλεοπτική εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη, μολονότι ο οικοδεσπότης της ήταν ελεγχόμενος για καραμπινάτη απάτη από την ίδια, δηλαδή από το υπουργείο Εργασίας. Αυτήν τη φορά δεν υπήρχαν βαρείς χαρακτηρισμοί, αφού η Αννα Στρατινάκη αποκαλούνταν «κούκλα», καθώς και «αποτελεσματική και ικανότατη».

Στο ερώτημα του Documento γιατί εμφανίστηκε στην εκπομπή του ελεγχομένου από την ίδια και παρά τα όσα είχαν προηγηθεί, η Αννα Στρατινάκη απάντησε ότι «την τελευταία φορά που βγήκα στην εκπομπή τρέχαμε μια εβδομάδα και κάναμε ενημερώσεις στον κόσμο για τις αναστολές εργασίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ήταν κι αυτό. Εγώ άλλωστε πέρασα τα βασανιστήρια του Ταντάλου με αυτή την ιστορία.

Περάσαμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Αλλά ας μείνουμε εδώ. Πάντως η εκπομπή από εκεί που σφυροκοπούσε ζήτησε ουσιαστικά συγγνώμη».

The post Ποιος φοβάται την ατζέντα και τα τηλεφωνήματα του Φουρθιώτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
ατζεντα, βαξεβανης, ανάσταση, μμε, δραση, ηλίθιος, γαδα, συλληψεις, ΔΕΚΟ, ελλαδα, χατζηδακης, ακης, εφκα, ελασ, live, epsilon, βουλη, offshore, ΕΣΡ, αννα, κικιλιας, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, κωστας βαξεβανης, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, βουλευτες, υπουργειο εργασιας, βιντεο, αιτηση, αστυνομια, αυτοκινητο, ηγεσια, μμε, ονοματα, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, αγορα, ακης, ανθρωπος, αννα, ανάσταση, απλα, βοριδης, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γνωριμια, γραφεια, γρηγορης, δευτερο, διαστημα, δηλωση, δειχνει, διδυμο, δοθηκε, ευρω, ελασ, εβδομαδα, εξελιξη, επιτυχια, ερευνα, ευελπιδων, ευθυνη, εφημεριδα, ιδια, ιδιο, ηλίθιος, υπηρχαν, υποθεση, υφυπουργος, θρασος, κυβερνηση, κυμα, κομμα, λειπει, λογο, μαυρο, μαξιμου, μηνες, μητσοτακης, ονομα, ουσιαστικα, οχηματα, πορτες, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συλληψη, σπιτι, τεθωρακισμενα, τμημα, υπουργειο υγειας, φορα, χρηστος, χρημα, ψηφιδωτο, αντρες, αγνωστο, epsilon, εθνικο, χωρα, υπουργειο, κωστας, μεινει, οργανα, πηγες, πληροφοριες, υγειας, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα