La Liga: Οι αγώνες που απομένουν στην κούρσα τίτλου

Η χθεσινή ήττα της Σεβίλλης από την Αθλέτικ στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" την αφήνει αρκετά πίσω στη μάχη του τίτλου της La Liga. Με 4 παιχνίδια να απομένουν και δύο μεγάλα ντέρμπι το προσεχές Σαββατοκύριακο, πάντως, όλα είναι πιθανά.

Η Ατλέτικο προπορεύεται απ' τη 14η αγωνιστική και διατηρεί το πάνω χέρι. Οι γκέλες της στον 2ο γύρο δεν την έχουν αποκαθηλώσει ακόμα, αφού στα τελευταία μέτρα ξεμένουν από βενζίνη κι οι αντίπαλοί της. Το Σάββατο είναι η ώρα της κρίσης, αφού ταξιδεύει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Αν

νικήσει, κρατά την τύχη στα χέρια της, αν φέρει ισοπαλία πιθανόν να μονομαχήσει με τη Ρεάλ, αν χάσει... χάνεται.

Οι Καταλανοί με νίκη προσπερνούν τους "ροχιμπλάνκος" και αν δεν είχαν υποστεί εντός έδρα ήττα σοκ απ' τη Γρανάδα το Σάββατο, θα μπορούσαν να είχαν αυτοί τον τίτλο στο χέρι τους. Πλέον, ακόμα και με νίκη, θα προσπαθήσουν να... διώξουν από την ισοβαθμία τη Ρεάλ, διότι εκεί υστερούν.

Οι "μερένγκες" παίζουν σε διπλό ταμπλό με το Champions League και τη La Liga. Στο πρώτο όλα επαφίονται σε αυτούς, στη δεύτερη όχι, αφού χρειάζονται απώλεια βαθμών της Ατλέτικο για να μπορέσουν να προσπεράσουν, αν κάνουν την απαιτούμενη νίκη στο παιχνίδι με τη Σεβίλλη την Κυριακή.

Οι Ανδαλουσιάνοι έμειναν πολύ πίσω και το παιχνίδι στη Μαδρίτη είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Ακόμα και μια νίκη δεν θα είναι αρκετή, αφού θα χρειαστούν άλλη μια απώλεια της Ρεάλ και δύο απώλειες της Ατλέτικο και της Μπαρτσελόνα. Παρ' όλα αυτά, η ελπίδα τους πεθαίνει τελευταία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ:

Ατλέτικο 76 (34): Μπαρτσελόνα (Ε), Ρεάλ Σοσιεδάδ (Μ), Οσασούνα (Μ), Βαγιαδολίδ (Ε)

Ρεάλ 74 (34): Σεβίλλη (Μ), Γρανάδα (Ε), Αθλέτικ (Ε), Βιγιαρεάλ (Μ)

Μπαρτσελόνα 74 (34): Ατλέτικο (Μ), Λεβάντε (Ε), Θέλτα (Μ), Έιμπαρ (Ε)

Σεβίλλη 70 (34): Ρεάλ (Ε), Βαλένθια (Μ), Βιγιαρεάλ (Ε), Αλαβές (Μ)

ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ:

Ατλέτικο: Εκκρεμεί με Μπαρτσελόνα (νίκη 1-0 στον 1ο γύρο), υστερεί με Ρεάλ (ήττα 0-2 στον 1ο γύρο, 1-1 στο 2ο), υπερέχει με Σεβίλλη (νίκη 2-0 στον 1ο γύρο, ήττα 0-1 στον 2ο)

Ρεάλ: Υπερέχει με Ατλέτικο (νίκη 2-0 στον 1ο γύρο, 1-1 στο 2ο), υπερέχει με Μπαρτσελόνα (νίκη 3-1 στον 1ο γύρο, νίκη 2-1 στο 2ο), εκκρεμεί με Σεβίλλη (νίκη 1-0 στον 1ο γύρο)

Μπαρτσελόνα: Εκκρεμεί με Ατλέτικο (ήττα 0-1 στον 1ο γύρο), υστερεί με Ρεάλ (ήττα 1-3 στον 1ο γύρο, ήττα 1-2 στο 2ο), υπερέχει με Σεβίλλη (1-1 στον 1ο γύρο, νίκη 2-0 στο 2ο)

Σεβίλλη: Υστερεί με Ατλέτικο (ήττα 0-2 στον 1ο γύρο, νίκη 1-0 στο 2ο), εκκρεμεί με Ρεάλ (ήττα 0-1 στον 1ο γύρο), υστερεί με Μπαρτσελόνα (1-1 στο 1ο γύρο, ήττα 0-2 στο 2).

Πηγή: sport-24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα