Τέλος αγωνίας για τους υποψήφιους συμβασιούχους οπλίτες

Ανακοινώνονται στις 10.30 οι επιτυχόντες για τις θέσεις των 3.000 συμβασιούχων οπλιτών που θα στελεχώσουν τα στρατόπεδα της Ε.Φ.

Τους επιτυχόντες θα ανακοινώσει στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης ο ΥΠΑΜ Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Μετά την πρόσληψη των συμβασιούχων οπλιτών θα υπάρχει δοκιμαστική περίοδος ενός έτους και θα υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης τους για τρεις συνεχείς τριετίες.

Επίσης, θα κληθούν για εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή για τη διαπίστωση της σωματικής ικανότητας πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας (Ι/1 - Ι/2).

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως, μετά από ταχύρρυθμη βασική εκπαίδευση 3 εβδομάδων θα απονέμεται στους ΣΥΟΠ ο βαθμός του δεκανέα ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο δύναται να τους αποδοθεί ο βαθμός του λοχία, σύμφωνα με διαδικασία που καθορίζεται από τον Υπουργό, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Η τυχόν απονομή βαθμού δυνάμει της παρούσας υποπαραγράφου, δεν συνεπάγεται μεταβολή στη μισθοδοσία του ΣΥΟΠ.

Καθήκοντα και Υποχρεώσεις

Οι ΣΥΟΠ θα έχουν τα εξής καθήκοντα και υποχρεώσεις

*Εκτελεί κατά βάση καθήκοντα χειριστή οπλικών συστημάτων και μέσων/μηχανημάτων ως επίσης και άλλα καθήκοντα στρατιωτικής φύσεως και καθήκοντα που εκτελούν οι οπλίτες που υπηρετούν για εκπλήρωση της υποχρέωσης στρατιωτικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τους περί Εθνικής Φρουράς Νόμους, όπως εκάστοτε τροποποιούνται ή αντικαθίστανται, καθώς και οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα ανατεθoύν σε αυτόν από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, ανάλογα με τις ανάγκες.

*Εκτελεί υπηρεσίες με διανυκτέρευσης, όπως τα λοιπά στελέχη της Δύναμης, όπως καθορίζεται από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα