Έχει πιθανότητες και θα τις εξαντλήσει

Η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Σπαρτάκ. Θα έχει δύσκολη αποστολή στη Μόσχα, αλλά θα το παλέψει για να πετύχει την υπέρβαση απέναντι στους Ρώσους

ΑΕΚ 1
65' Άλβες
ΣΠΑΡΤΑΚ 1
38' Ανανίτζε

Η ΑΕΚ ήταν και παραμένει το αουτσάιντερ κόντρα στη Σπαρτάκ. Το σημαντικό είναι ότι χθες στάθηκε καλά απέναντι στη Σπαρτάκ και το 1-1 της αφήνει ανοικτό παραθυράκι για πρόκριση-υπέρβαση. Σίγουρα θα έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στη

Μόσχα και θα πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Από κάθε άποψη. Θα πρέπει να αμυνθεί εξαιρετικά γιατί, ακόμη και μέσα από ένα συντηρητικό παιχνίδι, οι της Σπαρτάκ έδειξαν εξαιρετικές επιθετικές αρετές.

Αλλά και θα πρέπει, παράλληλα με ηρεμία και σωστές επιλογές, η ομάδα της Λάρνακας να αξιοποιήσει τις προϋποθέσεις για επίθεση και να απειλήσει. Κάτι που έκανε χθες στο 2ο μέρος, με αρκετή επιτυχία. Έκανε καλές ενέργειες από τα άκρα και μείωσε αρκετά τους κινδύνους.

Έτσι απάντησε στο ρωσικό γκολ (στο 38') με την εκτέλεση του Άλβες και ήταν η ομάδα που προς το τέλος ζήτησε περισσότερο το 2ο γκολ με διάθεση. Στο πρώτο μέρος δεν ήταν τόσο καλή. Κοντολογίς η ΑΕΚ, για τον βαθμό ετοιμότητάς της και σε σχέση με τον αντίπαλό της, έκανε μία αξιέπαινη προσπάθεια και έδειξε πως θα είναι και φέτος πολύ ισχυρή.

Το 90λεπτο
Οι επιλογές του Ιντιάκεθ ήταν πάνω-κάτω οι αναμενόμενες. Έκανε δύο αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Χαραλαμπίδης και Μουρίγιο έμειναν εκτός και στη θέση τους οι Χαραλάμπους και Άλβες. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά, θέλοντας να εκμεταλλευτεί και το… μομέντουμ, λόγω της έδρας και του καύσωνα. Δημιούργησε μάλιστα η ομάδα της Λάρνακας δύο ρήγματα, αλλά δεν είχε καλά τελειώματα.

Την ίδια ώρα η Σπαρτάκ άφηνε τα πρώτα της σημάδια... ότι είναι επικίνδυνη στην αντεπίθεση. Σταδιακά οι Ρώσοι έδειξαν καλά τεχνικά στοιχεία και κέρδισαν μέτρα, αλλά η ΑΕΚ (ο Ιντιάκεθ έφερε λίγο πιο πίσω τον Λαρένα και έδωσε εντολές για να αξιοποιηθούν τα άκρα) έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, σ' ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Το τρίλεπτο 23’-26’ έφερε μία φάση για κάθε ομάδα, πριν δοθεί «τάιμ άουτ» απ' τον διαιτητή για να δροσιστούν οι παίκτες.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να σιγουρέψει τις πάσες της για να προκαλέσει πραγματικό κίνδυνο, αφού οι της Σπαρτάκ έκλειναν σωστά τους χώρους. Το παιχνίδι κυλούσε φυσιολογικά στο 0-0 και κατά κει όδευε για το ημίχρονο, με βάση το τέμπο και την ισορροπία.

Αλλά είχαμε πει πως η Σπαρτάκ είχε ικανότητα στην αντεπίθεση και μόλις βρήκε ξανά χώρο κτύπησε με την εξαιρετική κίνηση του Ανανίτζε. Πάλι καλά που στην εκπνοή δεν μιμήθηκε τον συμπαίκτη του ο Πρόμες και αστόχησε.

Η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει πλέον δύο πράγματα. Να βελτιώσει κατακόρυφα την ανάπτυξή της και, παράλληλα, να προσέχει τα νώτα της σαν κόρη οφθαλμού. Ξεκίνησε κερδίζοντας απανωτά κοντινά φάουλ και κόρνερ, έκανε μία φάση με τον Τέτε, αλλά ήταν η Σπαρτάκ που έφτιαξε άψογες ενέργειες -δύο τεράστιες ευκαιρίες. Όπως και να ΄χει η επιθετική βελτίωση της ΑΕΚ απέφερε καρπούς με το έξοχο γκολ του Άλβες, που άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Ο Ιντιάκεθ πόνταρε στην εμπειρία του Χαραλαμπίδη αντί του Τέτε (έδωσε πολλές δυνάμεις), ενώ πέρασε αριστερά τον Τρισκόφσκι. Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά, προσπαθώντας για ένα δεύτερο γκολ, αλλά την ίδια ώρα φρόντιζε να έχει ισορροπία και να μη μένει εκτεθειμένη. Η Σπαρτάκ, από την άλλη, κοίταζε πλέον να διαφυλάξει το 1-1, κι έτσι δεν είχαμε... συνταρακτικά συμβάντα μέχρι το τέλος. Εκτός βέβαια από το πρόβλημα στους προβολείς στο 90΄ (συνεχίστηκε ο αγώνας κανονικά, αφού υπήρχε επαρκές φως). Θα κρατήσουμε όμως την επιμονή των Λαρνακέων μέχρι το τέλος.

ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους (84' Ιωάννου), Καταλά, Μοϊσόφ, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Τέτε (76' Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι, Άλβες.
ΣΠΑΡΤΑΚ: Ρεμπρόφ, Ανανίτζε, Γιουσάκοφ, Ζε Λουίς, Κουίνσι, Μπογκέτι, Κουτέποφ, Κομπάροφ, Εσιένκο, Ζομπνίν (72' Μελκάτζε), Ποπόφ (59' Ζούεφ).

ΤΟ ΦΙΛΜ
7' Ο Ποπόφ σουτάρει από το ύψος της περιοχής, η μπάλα περνά λίγο έξω, αφού ακούμπησε και στον Ορτίθ.
9' Ο Τέτε φεύγει μόνος από πλάγια αριστερά, αλλά δεν κάνει καλή τελική προσπάθεια.
20' Από σουτ του Ορτίθ η μπάλα κτυπά σε σώμα αμυντικού και στο «ριμπάουντ» το νέο σουτ του Τρισκόφσκι έφυγε λίγο έξω (υπήρχε κόρνερ).
23' Από εκτέλεση κόρνερ ο Ζομπνίν επιχειρεί το πλασέ, η μπάλα περνά δίπλα από το δοκάρι του Μίνιο.
26' Ο Τρισκόφσκι σουτάρει από τη γωνία της περιοχής, αποκρούει ο Ρεμπρόφ.
38' Ο Ανανίτζε έφυγε πλάγια αριστερά, συνέκλινε, πέρασε τρεις παίκτες και νίκησε με σουτ από το ύψος του πέναλτι τον Μίνιο.
45'+1' Ο Πρόμες έπειτα από νέα αντεπίθεση αστοχεί από εξαιρετική θέση.
47' Κεφαλιά του Τομάς από τα 8 μέτρα, όμως, δεν απειλεί τον Ρεμπρόφ.
50' Αντεπίθεση της Σπαρτάκ, όμως αστοχεί από πολύ καλή θέση ο Ζομπνίν.
54' Ο Τέτε πλασάρει έξω έπειτα από μπαλιά του Τρισκόφσκι.
56' Ο Μίνιο αποσοβεί βέβαιο γκολ, αποκρούοντας κοντινό σουτ του Ζε Λουίς.
65' Κεφαλιά από τον Άλβες, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Τέτε, για το 1-1.
66' Ο Ζούεφ από καλή θέση σουτάρει στα χέρια του Μίνιο.
80' Καλό σουτ του Λαρένα, η μπάλα πέρασε έξω.

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ
Υψηλή η θερμοκρασία στις 6 το απόγευμα, η ρωσική ομάδα ήταν εμφανώς επηρεασμένη.
Μπόλικος ο κόσμος της ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Γέμισε η κεντρική εξέδρα, ενώ -το κυριότερο- υπήρχε ζωντάνια και παλμός.
Περίπου 250 φίλοι της Σπαρτάκ στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας τους.
Αναγκαστική αλλαγή στο 83' για τον Ηλία Χαραλάμπους, που ένιωσε ενόχληση (πιθανότατα τράβηγμα) και αποχώρησε.
Μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ, η Κύπρος διατηρεί προβάδισμα έναντι των ρωσικών ομάδων. Σε 11 αγώνες μετρούμε τέσσερεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

ΙΝΤΙΑΚΕΘ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ
Ευχαριστημένος από την απόδοση και ρεαλιστής για την υπόθεση πρόκριση ήταν ο Μανόλο Ιντιάκεθ: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι, ήταν δύσκολο για εμάς να αντιδράσουμε στο β' μέρος. Η ομάδα μας προσπάθησε και τα κατάφερε, έχοντας καλή απόδοση. Ξέραμε ότι η Σπαρτάκ είναι καλή ομάδα, παλέψαμε, είμαστε ζωντανοί και θα παλέψουμε ξανά στη Μόσχα», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση, λέγοντας στη συνέχεια ότι «τα τελευταία 20 λεπτά η ομάδα είχε καλή απόδοση.

Ένιωθα πως η ομάδα ήταν κοντά στο να σκοράρει δεύτερο γκολ, γι' αυτό και επέλεξα να μην κάνω άλλη αλλαγή. Δεν μπορώ να απαντήσω με ποσοστό για τις πιθανότητες πρόκρισης. Θα πάμε στη Μόσχα, θα παλέψουμε, θα προσπαθήσουμε, θα κάνουμε το καλύτερο, δίνοντας το 100%. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, όμως, αφού σήμερα κάναμε καλό παιχνίδι -σε κάποιες στιγμές σχεδόν τέλειο- γιατί να μην πάρουμε αποτέλεσμα στη Μόσχα».

Keywords
Τυχαία Θέματα