Τελικά θα πέσουν οι τιμές στα ξενοδοχεία της Κύπρου;

Επιφυλακτικός σε σχέση με το ενδεχόμενο καθολικής μείωσης στο κόστος διαμονής στα ξενοδοχεία της Κύπρου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εσωτερικού Τουρισμού εμφανίζεται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων. 

Μιλώντας στην “Πρώτη Εκπομπή” του Ράδιο Πρώτο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χάρης Λοϊζίδης ανέφερε ότι εκ μέρους των ξενοδοχείων υπάρχει η πρόθεση να διατεθούν “κάποια καλά πακέτα” για όσους από τους κάτοικους της Κύπρου

επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί, ένεκα του φόβου και των περιορισμών στις πτήσεις που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι το μέγεθος του εγχώριου τουρισμού δεν ξεπερνάει το 10% του συνόλου που είχε η Κύπρος τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που δεν δίνει στους επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου την δυνατότητα για ελαστικές τιμές. 

“Όταν έχουμε στην Κύπρο περίπου 500 ξενοδοχεία τα οποία θα λειτουργήσουν με πολύ χαμηλότερη ζήτηση, όλα τα δεδομένα θα πρέπει να προσαρμοστούν. Αν θα μείνει κάποιος ανοιχτός για να λειτουργήσει με τους συμπατριώτες μας που επιλέγουν τις διακοπές τους Ιούλιο ή Αύγουστο, αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να έχουν κι ένα κίνητρο, ένα συμφέρον να ανοίξει και να λειτουργήσει”, είπε. 

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today

Keywords
Τυχαία Θέματα