Πώς να διώξετε το άγχος από το παιδί σας

Το άγχος είναι κάτι που μας διακατέχει απο την παιδική μας ηλικία ακόμη και αν φαίνεται ότι εκείνο το διάστημα είναι πιο ανέμελο.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να διώξουμε το άγχος απο τα παιδιά μας είναι τα εξής:

-Χρησιμοποιούμε “αθώους” χαρακτηρισμούς

Είτε του λέμε συχνά ότι είναι πολύ έξυπνο, είτε αντιθέτως το μαλώνουμε. ο παιδί πιστεύει την αξιολόγηση που κρύβουν οι χαρακτηρισμοί μας και παραλύει προσπαθώντας να χωρέσει σε αυτούς. Για αυτό και είναι προτιμότερο να σχολιάζουμε τις πράξεις του μεμονωμένα.

-Δεν πρέπει να έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις

Η αλήθεια

είναι ότι περιμένουμε πολλά απο τα παιδιά μας, διότι διακρίνουμε σε αυτά μεγάλες δυνατότητες. Ωστόσο, όταν βλέπουν ότι τα κατορθώματά τους δεν μας ικανοποιούν απόλυτα, ενδέχεται να αισθανθούν ανεπαρκή και να πάψουν να πιστεύουν στον εαυτό τους. Έτσι, λοιπόν, θα ήταν προτιμότερο να μην έχουμε τρελές απαιτήσεις και να αρκεστούμε σε λίγες.

-Τα κάνουμε να νιώθουν απόρριψη

Όταν αντιδρά με τρόπο που δεν μας ικανοποιεί, του το δείχνουμε με τη στάση ή και την κριτική μας, ακόμη και αν η πράξη του είναι απολύτως φυσιολογική για την ηλικία του. Έτσι, το μικρό μας δεν αισθάνεται αποδεκτό, με αποτέλεσμα να συσσωρεύει άγχος. 

-Υποχρεώσεις

Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι πολύτιμα όταν προσπαθούμε να ισορροπήσουμε την ανατροφή ενός νηπίου με την επαγγελματική μας σταδιοδρομία. Ωστόσο, μπορεί το να βοηθούν να μην τους κάνει κακό, όμως θα πρέπει να φροντίζουμε να μην τους ζητάμε περισσότερα από όσα μπορούν να προσφέρουν χωρίς να πιεστούν.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα