Elon Musk: Aπειλεί να μεταφέρει από LA το εργοστάσιο της Tesla λόγω lockdown

Ο CEO της Tesla Inc, Ελον Μασκ, να μεταφέρει από την Καλιφόρνια τη μοναδική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla στις ΗΠΑ, επειδή οι τοπικές αρχές τον εμποδίζουν να επανεκκινήσει άμεσα την παραγωγή λόγω της πανδημίας.

«Ειλικρινά αυτή είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η Tesla

θα μετακινήσει αμέσως τα κεντρικά της γραφεία και τα μελλοντικά της προγράμματα στο Τέξας / Νεβάδα. Και αν διατηρήσουμε κάποια κατασκευαστική δραστηριότητα στο Φρίμοντ, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα μας αντιμετωπίσουν στο μέλλον», είπε σε σειρά από αναρτήσεις του στο twitter.

Ο Μασκ, ο οποίος έγινε πριν από λίγες ημέρες ξανά πατέρας, δίνοντας ένα περίεργο όνομα στο παιδί του, αναφέρθηκε στην εμπειρία της Tesla στην Κίνα, όπου το εργοστάσιό της εκεί άνοιξε ξανά μόλις τέθηκε υπό έλεγχο η πανδημία της Covid-19.

«Η Tesla ξέρει πολλά περισσότερα για το τι να κάνει (για να επανεκκινήσει την παραγωγή) με κάθε ασφάλεια, χάρη στην εμπειρία που αποκτήθηκε στο εργοστάσιό μας Tesla στην Κίνα, από έναν προσωρινό υπαλληλάκο, ούτε καν εκλεγμένο», είπε με περιφρόνηση ο ιδιότροπος δισεκατομμυριούχος.

Παράλληλα είπε ότι θα καταθέσει μήνυση «άμεσα» ενάντια στην κομητεία Αλαμέντα, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, κατηγορώντας τις αρχές ότι είναι «παράλογες και αποκομμένες από την πραγματικότητα».

Διαβάστε περισσότερα στο Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα