Τελετή παράδοσης στρατιωτικών ευρημάτων του Νοράτλας (pics)

Στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Έγκωμη πραγματοποιείται από τις 9.00, παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας, Φώτη Φωτίου, η τελετή παράδοσης στρατιωτικών ευρημάτων και εξοπλισμού, που εντοπίστηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, κατά την πρόσφατη εκταφή του στρατιωτικού αεροσκάφους της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας Νοράτλας.

Μετά από τέσσερεις δεκαετίες, η κυπριακή πολιτεία εκπληρώνει μια εθνική υποχρέωση απέναντι στους ηρωικούς Έλληνες καταδρομείς, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την Κύπρο

και την προάσπιση της ελευθερίας.

Την Δευτέρα (18/6) μεταφέρθηκε στην Κύπρο αποσυναρμολογημένο ένα Νοράτλας, από τα αποθέματα της αεροπορικής βάσης Ελευσίνας.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και θα τοποθετηθεί στο σημείο, όπου τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974 καταρρίφθηκε το μεταγωγικό αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, που μετέφερε στην Κύπρο τους καταδρομείς.

Η αποκάλυψη του Νοράτλας θα πραγματοποιηθεί κατά τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο για την μαύρη επέτειο της εισβολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα