Ενώπιον της 'βουλής' στα κατεχόμενα η υπόθεση Σκουρίδη

Το θέμα της επανεγκατάστασης του Ελληνοκύπριου πρόσφυγα Νικόλα Σκουρίδη στο χωριό του στα κατεχόμενα, συζητήθηκε στη "βουλή".

Η «υπουργός εσωτερικών» Aysegul Baybars είπε ότι μέσα σε 14 χρόνια η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» αποφάσισε μόνο οκτώ φορές την επιστροφή περιουσίας και ότι μέχρι στιγμής δεν δόθηκε καμία οικοδομική «άδεια», προσθέτοντας ωστόσο ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορεί να δοθεί η «άδεια».

Πρόσθεσε ότι εργάζονται για τη δημιουργία ενός οικονομικού μοντέλου για αποζημιώσεις.

Επίσης, ανέφερε ότι γίνονται σκέψεις και για το

θέμα των Τ/κ που άφησαν περιουσίες στον «νότο» όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές, και έλαβαν περιουσία στα κατεχόμενα ως ανταλλαγή.

Τον λόγο έλαβαν και «βουλευτές». Ο Erhan Arikli του Κόμματος της Αναγέννησης (εποίκων) είπε ότι σύμφωνα με τον ε/κ Τύπο ο κ. Σκουρίδης έλαβε γρήγορα οικοδομική «άδεια» και είπε ότι αυτό φανερώνει ότι θα ανοίξουν τα Βαρώσια. Πρόσθεσε ότι η "βουλή" πρέπει να πάρει απόφαση ότι η επιστροφή περιουσιών θα γίνει μετά την επίτευξη λύσης. Ο Zorlu Tore του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ανέφερε ότι το θέμα των αποζημιώσεων περιουσιών πρέπει να επιλυθεί ανάμεσα στα δύο «κράτη» και υποστήριξε ότι η "επιτροπή ακίνητης περιουσίας" έθεσε την Τουρκία σε θέση ενοχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα