Τατάρ: «Θα πάω στη συνάντηση με Αναστασιάδη διατηρώντας τις βασικές μου αρχές»

Η Kıbrıs γράφει ότι ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι δεν ξέχασε και δεν θα ξεχάσει όσα έλεγε κατά την «προεκλογική» εκστρατεία και ότι θα μεταβεί στην κοινωνικού περιεχομένου συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη  διατηρώντας τις βασικές του αρχές.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Χασάν Χάστουρερ στο γραφείο του μετά την ανάληψη της εντολής από την λεγόμενη πρόεδρο του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», ο Τατάρ ανέφερε ότι του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος του ανέφερε την σημασία που αποδίδει στις

καλές σχέσεις με την Τουρκία και του πρότεινε να έχουν συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου, κάτι το οποίο ο ίδιος αποδέχθηκε. «Ουδέποτε άλλωστε είπα ότι δεν θα συναντηθώ», ανέφερε.

Ερωτηθείς «τι αντιλαμβάνεται» με τον όρο διαπραγματεύσεις, ο Τατάρ απάντησε:

«Δεν ξέχασα και δεν θα ξεχάσω αυτά που είπα κατά την διάρκεια της εκστρατείας. Όταν πάω στην κοινωνικού περιεχομένου συνάντηση με τον Αναστασιάδη, θα πάω με τις βασικές μου αρχές. Έχουμε φίλους που εργάζονται στο θέμα της λύσης του Κυπριακού για μακρό χρονικό διάστημα. Θα εξηγήσουμε στους Ελληνοκύπριους γείτονές μας στο πρόσωπο του Αναστασιάδη το τι αντιλαμβανόμαστε με την λύση δύο κρατών και όχι την ομοσπονδία. Όταν καθίσουμε στο τραπέζι, θα θέσω στο τραπέζι το τι θέλουμε. Αντί να περιμένω την πολιτική των Ελληνοκυπρίων για να αναπτύξω πολιτική, θα είμαι στο τραπέζι με ενεργητικό τρόπο».

Ερωτηθείς για την διαπραγματευτική ομάδα που θα σχηματίσει, ο Τατάρ είπε ότι «έχουμε πολύ έμπειρους φίλους» και πρόσθεσε το εξής:

«Στην “προεδρία” υπάρχουν γραφειοκρατικά στελέχη και μια διαπραγματευτική ομάδα. Όταν σχηματίζω αυτά τα στελέχη, θα δώσω προσοχή και στα κοινωνικά κριτήρια παράλληλα με τις αρχές του κόμματός μου με το οποίο εκλέχτηκα στην προεδρία της δημοκρατίας μετά από την προεδρία [του ίδιου του κόμματος]. Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και ο αγώνας είναι ένας από τους λόγους ύπαρξης του UBP. Επειδή έτσι έχουν τα πράγματα, έχουμε ανθρώπινους πόρους με πολλή ποιότητα. Θα έχουμε αξιόλογους ανθρώπους με γνώση και στην διαπραγματευτική ομάδα. Αυτό είναι προϋπόθεση για μιαν υγιή διαπραγματευτική διαδικασία».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, στον Τατάρ τηλεφώνησε ο Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Λευκωσία Τζούντιθ Γκάρμπερ, στην οποία ο Τατάρ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές και της ανέφερε ότι θα χαρεί να την υποδεχθεί στο γραφείο του μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα