Τατάρ: Προαναγγέλλει μεγαλύτερο «εναγκαλισμό» με την Τουρκία

Ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, άφησε για άλλη μια φορά πολλές αιχμές για Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ υποστήριξε ότι η παρουσία σήμερα και αύριο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα θα σημάνει τον μεγαλύτερο εναγκαλισμό του ψευδοκράτους με την Τουρκία

Ο Τατάρ είπε ότι ενώ ετοιμάζονταν να γιορτάσουν την 47η επέτειο της «Ειρηνευτικής

Επιχείρησης» της 20ης Ιουλίου, η οποία διασφάλισε την απελευθέρωση, την ελευθερία και την κυριαρχία στον τουρκοκυπριακό λαό, παρακολούθησαν «τις άσχημες επιθέσεις και τις προκλήσεις του ελληνο-ε/κ διδύμων και κάποιων μικρών κύκλων».

Ο Τ/Κ ηγέτης χαρακτήρισε «αλαζόνα» την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, επειδή χαρακτήρισε την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «παράνομη». 

«Στην 47η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, θα αγκαλιάσουμε ακόμη περισσότερο την πατρίδα μας την Τουρκία. Με τη δύναμη που παίρνουμε από αυτό το γεγονός, θα συνεχίσουμε να περπατάμε πιο αποφασιστικά στο μονοπάτι που έχουμε καθορίσει», ανέφερε, τονίζοντας ότι δεν θα σταματήσουν να ανοίγουν κι άλλα κομμάτια της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ούτε να προασπίζονται τη λύση των δύο κυρίαρχων ισότιμων κρατών.

«Ο Αναστασιάδης εξαπατά τον κόσμο»

Ο Ερσίν Τατάρ κατηγόρησε το Νίκο Αναστασιάδη ότι συνεχίζει να αποκρύπτει τα γεγονότα στην Κύπρο και να εξαπατά τον κόσμο με τη δήλωση ότι "η Τουρκία θέλει να μετατρέψει την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο".

«Ο Αναστασιάδης θα πρέπει να κοιτάξει πρώτα την ιστορία του και μετά να μιλάει έτσι», αναφέρει. «Οι αιματηρές χριστουγεννιάτικες επιθέσεις, οι οποίες ξεκίνησαν σύμφωνα με το Σχέδιο Ακρίτας, ήθελαν να κάνουν την Κύπρο ελληνικό προτεκτοράτο. Ο στόχος του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 που διοργάνωσε η ελληνική χούντα ήταν να κάνει την Κύπρο ελληνικό προτεκτοράτο.

Μια χούφτα μειονότητες που προβαίνουν σε κάθε είδους άσχημες επιθέσεις και προκλήσεις θα πρέπει να ντρέπονται», κατέληξε ο Τ/Κ ηγέτης. 

Keywords
Τυχαία Θέματα