Τα βλέμματα στη Βιέννη για το Σκοπιανό

Αυτή είναι η τρίτη συνάντηση που γίνεται στη Βιέννη, μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Σκοπίων, ενώπιον του Μάτθιου Νίμιτς.

Αναμένεται ότι στο τραπέζι θα τεθούν όλα τα ζητήματα αγκάθια, και γι αυτό θα είναι μαραθώνια.

Άλλωστε και η προηγούμενη τριμερής συνάντηση είχε διαρκέσει 6,5 ώρες, είχε ωστόσο καταδείξει το αδιέξοδο που εξακολουθεί να φαίνεται. Η συνάντηση πάντως, άρχισε στις 4 το απόγευμα ώρα Κύπρου.

Τα

ζητήματα που παραμένουν είναι τα γνωστά και αποτελούν τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας και τις αντιστρόφως ανάλογες κόκκινες γραμμές των Σκοπίων.

Είναι βέβαια ο ίδιος άνθρωπος που έχει διαμηνύσει στην Αθήνα, λίγες μέρες νωρίτερα ότι θα πρέπει να διαμοιραστούν, Ελλάδα και Σκόπια, την κληρονομιά των Μακεδόνων. Πάντως αγκάθια παραμένουν οι ελληνικές κόκκινες γραμμές για αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος, απάλειψη αλυτρωτισμών από τα βιβλία, χρήση έναντι όλων και σύνθετη ενιαία ονομασία. Καθώς και οι κόκκινες γραμμές των Σκοπιανών, που είναι αντιστρόφως ανάλογες και αφορούν σε διπλή ονομασία, άλλη για το εξωτερικό κι άλλη για το εσωτερικό, καθώς και διασφάλιση μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα