Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο: Συνελήφθη 33χρονος – Τι βρήκε ο ιατροδικαστής στο σπίτι του φονικού

Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για εντοπισμό αρκετών σημαντικών στοιχείων«Ναι μεν κατάφερα να εξετάσω τη σκηνή επτά ολόκληρες ημέρες μετά, αλλά κράτησα εκτεταμένες σημειώσεις που θα με βοηθήσουν πολύ»Οι φωτογραφίες που ήταν σε θέση να τραβήξει, απεικονίζουν προφανώς διαφορετικά τον τόπο του εγκλήματοςΟύτε αύριο, Πέμπτη καταθέτει ο 15χρονοςΣτις 90 ανήλθαν οι καταθέσειςΔεν εντοπίστηκε ακόμη το φονικό όπλο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το διπλό φονικό στη Λευκωσία, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη

ενός 33χρονου. Παράλληλα, για εντοπισμό αρκετών σημαντικών στοιχείων έκανε λόγο την Τετάρτη, ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, σε δηλώσεις του μετά τη διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή του διπλού φονικού στη Λευκωσία.

Συνελήφθη πριν από λίγο, από την Αστυνομία, 33χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση του διπλού φόνου στον Στρόβολο.#Cyprus #cypolice

— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) 25 Απριλίου 2018

Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες μέρες δεν είχε επιτραπεί στον κ. Ματσάκη να πραγματοποιήσει εκ μέρους της οικογένειας, αυτοψία στη σκηνή, όπως ήταν και η επιθυμία του.

Τα κλειδιά του σπιτιού, όπου έγινε το φονικό, παραδόθηκαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης στην οικογένεια, μετά και την ολοκλήρωση των εξετάσεων από πλευράς της Αστυνομίας.

Ο κ. Ματσάκης χαρακτήρισε «εποικοδομητική» την αυτοψία που διενήργησε στον χώρο, ενώ όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το σπίτι, «ναι μεν κατάφερα να εξετάσω τη σκηνή επτά ολόκληρες ημέρες μετά, αλλά κράτησα εκτεταμένες σημειώσεις που θα με βοηθήσουν πολύ στην ιατροδικαστική διερεύνηση».

Όπως είπε ο κ. Ματσάκης, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να συλλέξει ώστε να δώσει το πόρισμά του στην οικογένεια μόλις ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Ανέφερε ότι από τη σκηνή έχουν ληφθεί τεκμήρια, τα οποία ο ίδιος δεν γνωρίζει, καθώς τα έχει πάρει η Αστυνομία, ενώ οι φωτογραφίες που ήταν σε θέση να τραβήξει, απεικονίζουν προφανώς διαφορετικά τον τόπο του εγκλήματος, καθώς έχουν υπάρξει αλλαγές κατά τον επταήμερο αποκλεισμό του.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει πλέον σχηματίσει μια πιο καθαρή εικόνα των πραγμάτων και κινείται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Παράλληλα, αστυνομική πηγή ανέφερε στο philenews ότι μια εβδομάδα μετά, τα πράγματα φαίνεται να βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Ούτε αύριο, Πέμπτη καταθέτει ο 15χρονος

Στο μεταξύ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ούτε αύριο αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον 15χρονο, αφού υπολείπεται έργο προς άλλες κατευθύνσεις.

Στις 90 ανήλθαν οι καταθέσεις

«Από την αρχή της υπόθεσης έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων ενεργειών, πέραν των 90 καταθέσεων και συνεχίζεται τόσο η αξιολόγηση όσο και η λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το διπλό φονικό. Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι από την Τετάρτη εργάζονται δεκαπέντε συνολικά άτομα στην υπόθεση.

Έρχεται ειδικός εμπειρογνώμονας της Scotland Yard;

Όσον αφορά στις πληροφορίες περί άφιξης στην Κύπρο, ειδικού εμπειρογνώμονα της Scotland Yard, ο κ. Αγγελίδης δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο.

Δεν εντοπίστηκε ακόμη το φονικό όπλο

Ο κ. Αγγελίδης, ανέφερε ακόμη ότι συνεχίζονται οι έρευνες, με σκοπό τον εντοπισμό του φονικού μαχαιριού. Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ωστόσο, σημείωσε πως «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να ολοκληρωθεί η έρευνα».

Διαδικασία για άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών.

Στο «μικροσκόπιο» ματωμένη πιτζάμα που βρέθηκε στο σπίτι

Μία πιτζάμα με μερικές κηλίδες αίματος, η οποία βρέθηκε καλά κρυμμένη στην οικία του άτυχου ζεύγους Χατζηγεωργίου στην οδό Ζαλόγγου κρίνεται ως το σημαντικότερο μέχρι τώρα τεκμήριο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί ανακριτές του διπλού φονικού και αισιοδοξούν ότι σύντομα θα είναι κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Πηγές: philenews, newsit.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα