Τα βιογραφικά των 4 νέων υπουργών της κυβέρνησης

Τέσσερα είναι τα ονόματα του που λαμβάνουν χαρτοφυλάκιο Υπουργού. Πρόκειται για τον Σάββα Αγγελίδη, τον Κώστα Χαμπιαούρη, την Βασιλική Αναστασιάδου και τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Αναλυτικά τα βιογραφικά τους:

Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης

Δείτε φωτογραφία εδώ

Ο νέος Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης είναι Δικηγόρος - Νομικός Σύμβουλος, Ιδρυτικός Συνέταιρος και Διευθυντής στο Δικηγορικό Γραφείο Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε.

Γεννήθηκε το 1974 και σπούδασε Νομικά στην Αγγλία. Ασκεί τη Δικηγορία από το 1997, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων ποινικού, αστικού

και εταιρικού δικαίου, αστική ευθύνη εργοδότη και διεκδίκηση μεγάλων αποζημιώσεων που αφορούν ιατρική αμέλεια καθώς επίσης έλαβε μέρος σε διαιτησίες. Είναι επίσης Καθηγητής Ποινικού δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο Frederick University.

Έχει συγγράψει νομικά άρθρα και υπήρξε ομιλητής σε συνέδρια για ποικίλα νομικά ζητήματα.

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης

Δείτε φωτογραφία εδώ

Ο Δρ Κώστας Χαμπιαούρης είναι ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Διαβάστε αυτούσιο το βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Έμπα της Πάφου το 1963. Αποφοίτησε από το 9ο Γυμνάσιο Λεμεσού και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά.

Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Bath της Μ. Βρετανίας απ’ όπου έλαβε τους τίτλους ΜΑ στη Μαθηματική Παιδεία και ΜΑ in Education αντίστοιχα. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου αναγορεύθηκε ως διδάκτορας. Μετεκπαιδεύτηκε, με υποτροφία του Fulbright, στο Πανεπιστήμιο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε θέματα Πληροφορικής στην Εκπαίδευση.

Εργάζεται στη Δημοτική Εκπαίδευση για 32 συναπτά έτη. Υπηρέτησε ως Δάσκαλος, Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής, Επιθεωρητής και τώρα κατέχει τη θέση του Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης. Είναι Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και Πρόεδρος της Ενδοτμηματικής Επιτροπής Μαθηματικών. Εκπροσωπεί τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Γ. Ν. Καλογερόπουλος».

Τον Αύγουστο του 2015 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας», θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.

Συνεργάστηκε κατά καιρούς, ως επισκέπτης καθηγητής, με διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κυπριακού Επιστημονικού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ). Συνέβαλε στη διοργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων και στην εφαρμογή πολλών ερευνητικών προγραμμάτων. Συμμετείχε σε συνέδρια και άλλες ευρωπαϊκές δράσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Τζιαούρη-Χαμπιαούρη κι έχουν δύο παιδιά, την Ιωάννα και τον Νικόλα.

Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου

Δείτε φωτογραφία εδώ

Προσωπικά στοιχεία:

Τόπος καταγωγής και ημερομηνία γέννησης:

Λευκωσία, 3 Μαΐου 1958.

Οικογενειακή κατάσταση:

Έγγαμη με τον Στέλιο Αναστασιάδη. Έχει μία κόρη και ένα γιο.

Σπουδές:

Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM in European Union Law) στο Πανεπιστήμιο του Leicester.

Ξένες γλώσσες:

Αγγλική.

Δραστηριότητες:

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική και ιδιαίτερα με το έντεχνο τραγούδι κατά τη διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών της χρόνων. Μετά την τουρκική εισβολή ερμήνευσε μελοποιημένα ποίηματα εμπνευσμένα από την τραγωδία του 1974. Το 1977 εκπροσώπησε την Κύπρο στο φεστιβάλ τραγουδιού του Έντμοντον, στον Καναδά, στο πλαίσιο των Κοινοπολιτειακών Αγώνων.

Επαγγελματική σταδιοδρομία:

Εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος και απέκτησε άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Το 1983 διορίστηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στην Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ανήλθε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της υπηρεσίας αυτής. Το 1999, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα της θέσης Πρώτου Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, που κατείχε, της ανατέθηκε ο συντονισμός της έκτακτης υπηρεσίας της Βουλής που ανέλαβε το έργο για την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο. Το 2002 διορίστηκε Διευθύντρια της νεοσυσταθείσας τότε Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, θέση από την οποία εργάστηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. To 2007 διορίστηκε Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και το 2013 Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Βουλή των Αντιπροσώπων, 1402 Λευκωσία

Τηλέφωνο: (+357) 22407302, 22407307

Τηλεομοιότυπο: (+357) 22673066

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου

Δείτε φωτογραφία εδώ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βιογραφικό του νέου Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Αυτούσιο το βιογραφικό:

1. Επίθετο: Ιωάννου

2. Όνομα: Κωνσταντίνος

3. Ημερ. γεννήσεως: 24.03.1969

5. Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος, 3 παιδιά

7. Επικοινωνία +357 99 631493

[email protected]

8. Επαγγελματική Εμπειρία:

2006 –Σήμερα – Ιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία C.C. Coffee Company. η οποία κατέχει τα δικαιώματα χρήσης των Gloria Jean’s Coffees International στην Κύπρο με 12 καταστήματα.

1997 – Σήμερα -I.M.H. Ltd – Ιδρυτής, Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ.

H IMH είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός μεταφοράς γνώσης και πληροφόρησης στα στελέχη της κυπριακής αγοράς. Οι υπηρεσίες της περιλαμβάνουν διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και εμπορικών εκθέσεων, ειδικευμένα business media, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου κεφαλαίου. Η IMH εκδίδει τo μηνιαίο IN Business και το αγγλόφωνο GOLD, και, επίσης, διαχειρίζεται το IN Business Portal (www.inbusinessnews.com), το GOLD Portal (www.goldnews.com.cy) και το ΡΕΠΟΡΤΕΡ portal (www.reporter.com.cy).

May 2001 –Sep 2002 Autoland Finance and Investment – Διευθυντής.

1996- 2001 Real Time Hospitality Intelligence, USA- Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ – Εταιρεία παροχής πληροφοριών στον ξενοδοχειακό κλάδο στις ΗΠΑ.

1995 - 1996 Palm Beach hotel (****), Larnaca, Cyprus - Βοηθός Διευθυντής.

9. Μόρφωση:

1980-1987 – The English School Nicosia Cyprus

1989 - 1992 Manchester School of Management, UMIST, U.K.

- BSc (Hons), Management Sciences με ειδίκευση στην λογιστική και μάρκετινγκ.

- Διατριβή “A five year Marketing Plan for Cyprus as a Tourist Destination”.

1993 - 1995 School of Hotel Administration, SC Johnson Business School - Cornell University, USA – Μεταπτυχιακό με τιμητική διάκριση.

- Master of Management in Hospitality MMH.

- Τιμητική Υποτροφία από Fulbright/

Publications

1995 - The Conference &Incentive markets. Opportunities for the Cyprus Tourism Industry.

1996 - How to apply Yield Management in the Hotel Industry.

1996 - A reliable tool for measuring guest satisfaction in hotels.

1997 - How to attract Conferences &Incentives in your Hotel.

1998 - How to implement Total Quality Management (TQM) in the hospitality industry.

1999 – The impact of Euro on Tourism.

Keywords
βιογραφικα, κυπρος, πτδε, αθηνα, education, μαΐου, european, law, βουλη, εταιρεία, coffee, gloria, business, media, ρεπορτερ, reporter, finance, real, time, ηπα, beach, hotel, cyprus, english, school, Johnson, usa, master, yield, tool, hotels, impact, euro, βιογραφικο, θεμα εκθεσης 2012, real news, εκλογες ηπα, νίκος αναστασιάδης, ελενη, ημερομήνια, πτδε, yield, αδεια, εθνικη, ηπα, ιατρικη, κυπρου, μουσικη, ονοματα, πλαισιο, ποιηματα, φωτογραφια, cyprus, real, time, usa, αρθρα, δασκαλος, δοθηκε, εκπαιδευση, επικοινωνια, επιθετο, εταιρεία, ετη, ευθυνη, ιδρυση, υπηρεσια, υπηρεσιες, ιωαννα, ιωαννου, ιωαννιδης, καποδιστριακο, μαΐου, ρεπορτερ, ονομα, παιδια, πανεπιστημιο αθηνων, σαββας, συνεχεια, τμημα, ταχυδρομειο, υπουργος παιδειας, φεστιβαλ, κωνσταντινος, beach, business, coffee, δικαιωματα, education, εφαρμογη, ενωση, euro, εθνικο, hotels, finance, gloria, γλωσσες, hotel, ιδιαιτερα, english, impact, εισβολη, κωνσταντινου, κωστας, media, master, reporter, school, tool, θεματα, υγειας, βοηθος, european
Τυχαία Θέματα