Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου αγαπά και αγαπιέται από την αρχαιότητα έως σήμερα

Στο πλαίσιο της σειράς «Στιγμές στο Μουσείο» το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά μια βραδιά αφιερωμένη στην ιδέα του Έρωτα και της έκφρασής του με στόχο να αντιταχθεί στην πλήρη εμπορευματοποίηση του που επικρατεί στις μέρες μας.

Αντλώντας έμπνευση από το ποίημα «Βούττημαν Ήλιου» του Δημήτρη Λιπέρτη, η εκδήλωση με τίτλο «Αγάπουν σε εξωψυχ̌ής…» διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 η ώρα 8:00 μ.μ.

στο Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, γνωστές προσωπικότητες θα στηρίξουν την βραδιά, απαγγέλλοντας το δικό τους αγαπημένο ελληνικό ποίημα για τον έρωτα σε μια ατμοσφαιρική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ιδρύματος. Οι απαγγελίες θα συνοδεύονται από μελωδίες βιολιού ενώ θα προηγηθεί ενδιαφέρουσα παρουσίαση που αφορά στην εικονογράφηση του έρωτα στα αρχαιοελληνικά αγγεία από τη δρα Ανθή Δίπλα* με τίτλο «Η ομορφιά και το βλέμμα: το ξύπνημα του έρωτα στη γλώσσα των αρχαιοελληνικών αγγείων».

Συμμετέχοντες:

Στόχος της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Στιγμές στο Μουσείο», εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα δύο μουσεία του Ιδρύματος, είναι να δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την κουλτούρα της Κύπρου μέσα από μια άλλη οπτική γωνία και αποκτώντας νέες εμπειρίες μέσω της επαφής με εκθέματα των συλλογών των μουσείων. Μουσικές παραστάσεις, βραδιές ποίησης, δράσεις για παιδιά και άλλα πολλά θα λαμβάνουν χώρα στα μουσεία δημιουργώντας τις βάσεις για ένα ιδιαίτερο ταξίδι γνώσης και διάδρασης.

*Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Σύμβουλος Καθηγήτρια, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 20:00

Mουσείο Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη

Για πληροφορίες: 22128157

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία

www.boccf.org | facebook: boccf

Keywords
Τυχαία Θέματα