Τα θετικά μιας μεστής εμφάνισης

Καλύτερη προσγείωση –ή αν προτιμάτε αντίδραση- δεν μπορούσε να είχε ο ΑΠΟΕΛ.

Μετά την ήττα της προηγούμενης Πέμπτης από τη Σπάρτα Πράγας και την προβληματική εμφάνιση, οι γαλαζοκίτρινοι επέστρεψαν στο πρωτάθλημα εντελώς διαφορετικοί.

Διέθεταν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απουσίαζαν στην Τσεχία και με επιβλητικό τρόπο σκόρπισαν στους πέντε ανέμους την Ένωση και ταυτόχρονα έστειλαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια

για πρώτη φορά παρουσιάστηκε γεμάτος ικανοποίηση από την απόδοση της ομάδας του. Ο Γεωργιανός τεχνικός μίλησε για το «τέλειο παιγνίδι», ενώ δεν αρκέστηκε στη συγκεκριμένη ατάκα και πρόσθεσε «ίσως να ήταν και το καλύτερο παιχνίδι που έκανε ομάδα μου».

Ο ΑΠΟΕΛ απόψε έκανε επίδειξη δύναμης. Μπορεί ο αντίπαλος να προήλθε από τη Β’ κατηγορία και να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, όμως, στην εξίσωση θα πρέπει να προστεθούν και άλλα πράγματα.

Όπως το εξής σημαντικό: Η ομάδα του Κετσπάγια πέτυχε πέντε τέρματα κόντρα σε έναν αντίπαλο που δέχθηκε ισάριθμα γκολ στις προηγούμενες πέντε αγωνιστικές.

Ταυτόχρονα, ο ΑΠΟΕΛ με τα αποψινά γκολ έφτασε τα 23 και είμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος (παρά ένα) από τις υπόλοιπες ομάδες. Η επιθετική γραμμή των γαλαζοκιτρίνων βγάζει … φωτιές και τα 23 τέρματα χρήζουν στατιστικής έρευνας.

Προτού προχωρήσουμε σε ατομικό επίπεδο, να αναφέρουμε και τη σημαντική βελτίωση που παρουσίασε η άμυνα, αφού για τρίτο διαδοχικό παιγνίδι κράτησε το μηδέν.

Παράλληλα, μέσα από την αποψινή πεντάρα βγαίνουν και άλλα σημαντικά στοιχεία, σε ατομικό επίπεδο.

Το πρώτο φετινό τέρμα του Γιώργου Εφραίμ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται αρκετά ανεβασμένος.

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και σκόραρε το πέμπτο τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός κάθε εβδομάδα επιβεβαιώνει το πασιφανές. Είναι με διαφορά ο πιο σταθερός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και απολύτως απαραίτητος για την ομάδα του.

Λίγο έλειψε να πετύχει χατ τρικ, αλλά και τα δυο καλά του είναι. Ο Φερντάντο Καβενάγκι έφτασε τα εφτά γκολ και ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Ο Αργεντινός φορ διαθέτει ολοκληρωμένο πακέτο για να διατηρηθεί εκεί μέχρι τέλους.

Ο Βάντερ σκόραρε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, αλλά είναι η γενικότερη του παρουσία που θα μείνει από το σημερινό παιγνίδι. Ο Βραζιλιάνος ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά στο νέο ρόλο που του ανατέθηκε, παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερος και ομαδικός και ενδεχομένως να πήρε τα εύσημα αυτή τη φορά από τον προπονητή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα