Τα προβλήματα προκάλεσαν ένταση

Οι οδηγοί φορτηγών έκλεισαν τη είσοδο του λιμανιού διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις
Οι οδηγοί γύρω στις 10.30 απέκοψαν την είσοδο του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, ενώ το μεσημέρι κατέθεσαν πρόταση επαναφοράς του παλιού συστήματος

Χωρίς λύση παραμένουν τα προβλήματα στο Λιμάνι Λεμεσού. Η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από ένταση, καθώς απελπισμένοι από την κατάσταση οδηγοί φορτηγών έκλεισαν την είσοδο του λιμανιού. Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για τη μεγάλη καθυστέρηση που συνεχίζει να υφίσταται

στην εξυπηρέτηση από την εταιρεία και συγκεκριμένα από τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη συμπλήρωση εντύπων, τα οποία πλέον είναι απαραίτητα.

Οι οδηγοί γύρω στις 10.30 απέκοψαν την είσοδο του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, ενώ το μεσημέρι κατέθεσαν πρόταση επαναφοράς του παλιού συστήματος. Παρά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων και εταιρείας για εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατούσε με την ανάληψη της διαχείρισης του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων από την Eurogate, η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια, καθώς παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των μεταφορέων.

Βλέπει βελτίωση ο Υπουργός
Όπως φαίνεται η λύση αυτών των προβλημάτων, τα οποία προέκυψαν μετά τη μεταβίβαση των εργασιών του Λιμανιού στον ιδιωτικό τομέα, δεν φαντάζει κοντινή, ενώ κάθε μέρα προκύπτει νέα αρνητική εξέλιξη. Πάντως από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης κάνει λόγο για «σταθερή βελτίωση στη λειτουργία του Λιμανιού Λεμεσού», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η απόδοση δεν βρίσκεται ακόμα σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Πρόταση
Χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο αναπληρωτής λιμενάρχης έσπευσε στον χώρο και συνομίλησε με τους οδηγούς, και μετά από σχετική συνεννόηση, αντιπροσωπία τους μετέβη στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα, ενώ ο Υπουργός Μεταφορών τούς ενημέρωσε πως θα βρισκόταν εκεί το απόγευμα για να συνομιλήσει με όλους τους εμπλεκομένους.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με την εταιρεία, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μεταφορέων τρέιλερ Α', Γιώργος Χαραλάμπους, είπε πως κατατέθηκε πρόταση από τους ίδιους για επαναφορά του παλιού συστήματος φορτοεκφόρτωσης και αναμένουν την απάντηση της Eurogate.

Έκκληση ΚΕΒΕ
Την ίδια ώρα έκκληση προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη, για τροποποίηση στις ταρίφες της Eurogate, κάνει, μέσω επιστολής, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ). Στην επιστολή που εξασφάλισε το SigmaLive, το ΚΕΒΕ αναφέρει πως η εταιρεία Eurogate προέβη σε «υπέρογκες αυξήσεις πάνω στις ταρίφες που εφάρμοζε η ΑΛΚ», καθώς και στην εισαγωγή που αφορά στις ταρίφες, που δεν υπήρχαν προηγουμένως.

Μάλιστα, το ΚΕΒΕ καταγγέλλει πως ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζεται στις «Μη Ρυθμιζόμενες Ταρίφες». Ακολούθως, το Επιμελητήριο τονίζει πως τέτοιες χρεώσεις δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές, γιατί θα αυξήσουν δραματικά το κόστος στα εξαγόμενα και εισαγόμενα προϊόντα, καθώς και στις τιμές των προϊόντων που προορίζονται για την κυπριακή αγορά.

Τέλος, το ΚΕΒΕ, διά μέσου του Γενικού Γραμματέα Μάριου Τσιακκή, που υπογράφει την επιστολή και που κοινοποιεί στην Eurogate, ζητεί από τον κ. Δημητριάδη όπως προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς την Eurogate για τροποποίηση των σχετικών ταριφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα