Τα φονικά που σόκαραν το παγκύπριο – Τα σπίτια που ορφάνεψαν

Οικογενειακές τραγωδίες και εγκλήματα που συγκλόνισαν. Η τραγωδία του Στροβόλου ξύπνησε μνήμες από εγκλήματα που στιγμάτισαν την κυπριακή κοινωνία. Το χθεσινό έγκλημα στο κέντρο του Στροβόλου δεν είναι το μοναδικό που σόκαρε την κυπριακή κοινή γνώμη. Ωστόσο, το χθεσινό έγκλημα, καταγράφει πρωτοφανές ενδιαφέρον εκ μέρους και της ελλαδικής κοινής γνώμης.

Πίσω στον χρόνο, πρώτο απ΄ τα εγκλήματα που πρόσφατα μάλιστα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού επέβαλε ποινή, είναι αυτό της Παραμύθας (Οκτώβριος 2015), όπου πατέρας σκότωσε σχεδόν εξ επαφής τον ίδιο του τον γιο, μετά από μια λογομαχία. Ο 19χρονος

έπεσε νεκρός από θανάσιμο πυροβολισμό μπροστά στα έντρομα μάτια του αδελφού του και της γιαγιάς του.

Διαβάστε εδώ: Αστυνομία:Έχουμε 1η εικόνα για φόνο-Μέχρι απόψε νέα δεδομένα

Δυο αδέλφια νεκρά κι ένας φίλος τους είναι ο απολογισμός του τριπλού στυγερού εγκλήματος στο κέντρο της Λεμεσού (Νοέμβριος 2015). Θύματα ο Παράσχος και ο Κωνσταντίνος Ντορζής και ο Αιμίλιος Μιλτιάδους. Ένοχος ο Χριστάκης Θωμά, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 35 ετών.

Στρόβολος, Ιούνιος 2014. Η πρωτοφανής οικογενειακή τραγωδία δεν είχε προηγούμενο. Πατέρας σκοτώνει την εν διαστάσει σύζυγό του και πυροβολεί την κόρη του, ενώ τραυματίζει τον γιο του.

Διαβάστε επίσης: Ανατομία σε έγκλημα Στροβόλου-"Μένος στη σχέση θύτη-θύματος"

Αύγουστος 2008. Η 29χρονη δασκάλα Ευτυχία Ζαρρή, από τον Άγιο Δομέτιο, ομολόγησε ότι τράβηξε σκανδάλη με κυνηγετικό και σκότωσε την 25χρονη αδελφή της ανήμερα Δεκαπενταύγουστου.

Ο μητροκτόνος στις Βάσεις στη Δεκέλεια. 21χρονος κουρδικής καταγωγής, φέρεται να σκότωσε τη μητέρα του με μαχαίρι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Αυγούστου του 2015. Ο νεαρός από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία Δεκέλειας, υπάρχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται στο φονικό.

Διαβάστε επίσης: Φονικό Στροβόλου: Η σύλληψη που θα ρίξει φως στο έγκλημα

Ο γιος που σκότωσε κατά λάθος τη μάνα του. Ασύλληπτη τραγωδία στη Λάγια της Λάρνακας. 15χρονος, ο οποίος περιεργαζόταν φλομπέρ το οποίο ανήκε στον αδελφό του, πυροβόλησε κατά λάθος τη μητέρα τους. Το ατύχημα σημειώθηκε στην εξοχική κατοικία της 43χρονης, η οποία ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, μπροστά στα μάτια του 25χρονου αδερφού του και της 11χρονης αδερφής του. Ακολούθως, τα αδέλφια, σοκαρισμένα, έτρεξαν στον κοινοτάρχη του χωριού, ο οποίος αμέσως επικοινώνησε με τον πατέρα των παιδιών, όπου αυτός με τη σειρά του κάλεσε την Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα