Δώνης για ΑΠΟΕΛ: "Υπήρχαν κάποια θέματα..."

Για τη λύση της συνεργασία του με τον ΑΠΟΕΛ μίλησε για πρώτη φορά και την άποψή του πως ένα ποδοσφαιρικό GREXIT ίσως λύσει το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξέφρασε ο πρώην τεχνικός των "γαλαζοκιτρίνων" Γιώργος Δώνης, που μίλησε, επίσης, και για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Αναλυτικά

όσα είπε:

Για τη λύση της συνεργασίας του με τον ΑΠΟΕΛ: "Υπήρχαν κάποια θέματα το τελευταίο διάστημα και αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας κοινή συναινέσει. Βρίσκομαι σε μία διαδικασία ξεκούρασης τώρα και τον Μάιο θα αποφασίσω τι θα κάνω".

Για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: “Είναι οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της χρονιάς. Ας αφήσουμε τα εξωαγωνιστικά και ας αφοσιωθούμε στο παιχνίδι. Κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο αυτά που συμβαίνουν εκτός γηπέδου. Έχουν διαφορετικό στυλ που χρησιμοποιούν οι προπονητές και είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη. Όποια βρεθεί σε καλύτερη μέρα, θα αυξήσει λίγο τις πιθανότητες της".

Για το φετινό πρωτάθλημα: "Προτιμώ GREXIT. Αλλιώς δεν βάζουμε μυαλό. Κανείς δεν σκέφτεται το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όποιος κι αν είναι, σκέφτεται το καλό της ομάδας του και της επιχείρησής του. Δεν εφαρμόζονται αυτά που πρέπει, που είναι πολύ απλά. Θα είναι καλό μάθημα για τους παράγοντες, γιατί αυτοί ευθύνονται κατά κύριο λόγο.

Επίσης και η ΕΠΟ, που δεν κάνει τίποτα και δεν συνετίζει κανέναν και δεν επιβάλλει πράγματα. Το αφήνουμε στο έλεος. Δεν κάνουμε βήματα προόδου. Δεν επωφελήθηκε καθόλου από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Σκεφτείτε τη διαφορά που έχει ο Έλληνας φίλαθλος όταν παίζει στο Champions League. Γιατί δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας στο γήπεδο; Γιατί βλέπουμε τους παράγοντες να κάνουν όλη την ώρα δηλώσεις, χωρίς να τους σταματάει κανείς; Η δημοσιότητα ανήκει στους παίκτες και τους προπονητές. Όχι στους παράγοντες. Από εκεί ξεκινάει το κακό, καθώς ο παραγοντισμός στην Ελλάδα λειτουργεί σε άλλα πλαίσια. Ο κάθε παράγοντας δουλεύει για την επιχείρησή του και όχι για το ποδόσφαιρο.

Θεωρώ πως για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, είναι πολύ άδικο όταν τους συμβαίνει κάτι τέτοιο, να διακόπτεται ένας αγώνας ή να μην ξεκινάει. Όμως στην Ελλάδα, όλα τα χρόνια υπάρχει ανομία και ο τρόπος που επιβάλλεται η δικαιοσύνη, πάντα δημιουργεί αντιδράσεις. Είναι φαύλος κύκλος. Πρέπει να περιοριστούν πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Αν γινόντουσαν αυτά στο εξωτερικό, θα είχε εφαρμοστεί ίση δικαιοσύνη για όλους. Κάνω πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και η φήμη μας είναι πολύ κακή, έχει επηρεαστεί ακόμη περισσότερο μετά από τις τελευταίες θλιβερές χρονιές. Είμαστε σε κίνδυνο".

Keywords
Τυχαία Θέματα