Τα έκαναν γυαλιά-καρφιά

Δύο πολίτες «μπούκαραν» σε δημόσιες υπηρεσίες, γεμάτοι παράπονα και βίαιες προθέσεις
Ως μαινόμενοι ταύροι πήγαν να διεκδικήσουν το δίκαιό τους δύο αγανακτισμένοι άνδρες, ο ένας στο Γραφείο Ευημερίας στη Λεμεσό και ο άλλος στο Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Λάρνακα, καταλήγοντας, τελικά, υπό σύλληψη

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα δύο περιστατικά βίας που σημειώθηκαν χθες από πολίτες, το ένα στο Γραφείο Ευημερίας στη Λεμεσό και το άλλο στο Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

στη Λάρνακα. Νεαρός στη Λεμεσό απείλησε με μπουρλότο τις υπηρεσίες στο Γραφείο Ευημερίας, επειδή, όπως υποστήριξε, εκκρεμεί η αύξηση του επιδόματος που του υποσχέθηκαν. Ο δράστης εισέβαλε στις 9:30 χθες το πρωί σε έξαλλη κατάσταση στο Γραφείο Ευημερίας στα Κάτω Πολεμίδια οπλισμένος με μπιτόνι γεμάτο εύφλεκτη ύλη.

Στον χώρο αναμονής περίμεναν περίπου δέκα άτομα, τους οποίους παρακάλεσε με έντονο ύφος να βγουν έξω. Έπειτα περιέλουσε τον χώρο αναμονής όπου κάθονταν και δύο λειτουργοί, απειλώντας ότι θα τους κάψει. Στη συνέχεια, αφού προκάλεσε υλικές ζημιές σπάζοντας κάποιους πάγκους και τις κάμερες ασφαλείας του συγκεκριμένου υποστατικού και καταστρέφοντας άλλα αντικείμενα, έφυγε από το μέρος και εγκατέλειψε τη σκηνή.

Ο πολίτης είχε επισκεφτεί το Γραφείο και τις προηγούμενες μέρες χωρίς να έχει θυμωμένο ή επιθετικό ύφος. Το αίτημά του για αύξηση του επιδόματός του εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες, και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ζήτησε την αύξηση, επειδή δεν τον αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του. Συγκεκριμένα, λαμβάνει συνολικά 811 ευρώ το μήνα για τρία επιδόματα, από τα οποία το ένα είναι για εξαρτώμενα τέκνα, για το 10χρονο παιδί του που είναι υπό την ευθύνη του.

Κομμένο καλώδιο
Η Αστυνομία έφτασε στο Γραφείο δύο λεπτά μετά την κλήση από τους υπαλλήλους, όμως ο δράστης είχε ήδη φύγει. Πήρε όμως τα στοιχεία του και λίγες ώρες αργότερα τον εντόπισε και τον συνέλαβε χωρίς να υπάρχει κανένας τραυματισμός. Η πρόσβαση στο κτήριο όπου στεγάζονται τα Γραφεία Ευημερίας είναι ελεγχόμενη, δηλαδή θα πρέπει ο επισκέπτης να κτυπήσει κουδούνι και κάποιος λειτουργός να ελέγξει από την κάμερα, να δει ποιος είναι και έπειτα να πατήσει το κουμπί ώστε να ανοίξει η πόρτα, όμως, όπως αποδείχτηκε στο χθεσινό επεισόδιο, το καλώδιο που καθιστά την είσοδο ελεγχόμενη είναι κομμένο για διευκόλυνση κάποιων. Αν όμως η ασφαλισμένη είσοδος λειτουργούσε, τότε ο υπάλληλος θα μπορούσε να δει τον δράστη με το μπιτόνι και δεν θα άνοιγε την πόρτα ή θα αντιδρούσε διαφορετικά και πιθανόν το όλο συμβάν να είχε αποφευχθεί.

Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ως μονογονιός
Ο πολίτης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», δήλωσε ότι βγήκε εκτός εαυτού καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ως μονογονιός. Επίσης επεσήμανε ότι θα παραδοθεί στην Αστυνομία, η οποία τηρούσε στάση αναμονής έξω από το στούντιο του Σίγμα στη Λεμεσό. Ο παραπονούμενος, πατέρας ενός 10χρονου αγοριού, ανέφερε ότι το Γραφείο Ευημερίας τού αποστέλλει μηνιαίο επίδομα ύψους 480 ευρώ για τον ίδιο και άλλα 135 ευρώ για το παιδί του. Ωστόσο, εδώ και τέσσερεις μήνες, σύμφωνα με τον παραπονούμενο, δεν έχει λάβει τα πιο πάνω επιδόματα. Ερωτηθείς κατά πόσον τα βγάζει πέρα με τα χρήματα που λαμβάνει από το κράτος, ο άντρας απάντησε αρνητικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στηρίζεται στην ανθρωπιά κάποιων προσώπων, οι οποίοι τού πληρώνουν το ενοίκιο και τη διατροφή του. Εξάλλου, ο άντρας ανέφερε ότι το παιδί του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και πως παρόλο που, όπως είπε, τα άτομα του Γραφείου Ευημερίας γνωρίζουν το γεγονός, τα τελευταία δύο χρόνια τον έχουν επισκεφθεί μόνο μία φορά.

Πρέπει να διερευνούμε πρώτα
Σε παρέμβασή της στην εκπομπή η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας χαρακτήρισε καταδικαστέα την πράξη του πολίτη και ακολούθως ανέφερε ότι ζήτησε όπως ετοιμαστεί έκθεση γεγονότων. «Θα πρέπει να διερευνούμε και μετά να εξάγουμε συμπεράσματα», δήλωσε η Τούλα Κούλουμου. «Αν υπήρχε καθυστέρηση θα το μελετήσουμε», πρόσθεσε. Δεν δικαιολογείται η βιοπραγία, ανέφερε σε παρέμβασή του ο Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Ασσιώτης, o οποίος ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει ενημερωθεί πως το επίδομά του ήταν στο ταχυδρομείο.

Άνεργος 34 ετών τα έσπασε στο Γραφείο Εργασίας στη Λάρνακα
ΤΟ ΑΛΛΟ επεισόδιο με άνεργο σημειώθηκε χθες το πρωί στο Επαρχιακό Γραφείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 9 χθες το πρωί, 34χρονος από την Ορόκλινη, ο οποίος υπέβαλε πριν από έξι μήνες αίτηση για ανεργιακό επίδομα, μετέβη στο αρμόδιο τμήμα του Επαρχιακού Γραφείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα, προκειμένου να ενημερωθεί για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος. Η επί καθήκοντι υπάλληλος του γραφείου ανέφερε στον 34χρονο ότι το θέμα του είχε τακτοποιηθεί και τα λεφτά του ήταν ήδη καταχωρισμένα στον λογαριασμό του στην τράπεζα, ωστόσο αυτός φέρεται να επέμενε και να κτύπησε το χέρι του στον πάγκο εξυπηρέτησης.

Στη συνέχεια, δεύτερη υπάλληλος του γραφείου ενδιαφέρθηκε να μάθει το πρόβλημά του και ο 34χρονος φέρεται να αντέδρασε και να έσπασε το γυάλινο προστατευτικό παράθυρο που χωρίζει τους πολίτες από τις υπαλλήλους. Ο άνδρας φέρεται, επίσης, να πέταξε στο πάτωμα και να έσπασε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν οι συνάδελφοι των υπαλλήλων προσέτρεξαν προς βοήθειά τους, ο 34χρονος φέρεται να επιτέθηκε και να κτύπησε λειτουργούς. Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός. Επί τόπου έσπευσαν μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίοι και συνέλαβαν τον 34χρονο, που αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς και να αφεθεί ελεύθερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα