Τα δύο Διατάγματα για τη Χλώρακα που δεν έλυσαν τα προβλήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το περσινό διάταγμα απαγόρευσης νέων εγκαταστάσεων αιτητών ασύλου στη Χλώρακα, λόγω της γκετοποίησης και της συνεπακόλουθης παραβατικότητας, το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, εξέδωσαν νέο για την αναστολή λειτουργίας του συγκροτήματος διαμερισμάτων Άγιος Νικόλαος, στο οποίο διαμένουν περίπου 600 αλλοδαποί, κάποιοι εκ των οποίων έλαβαν μέρος στις χθεσινοβραδινές συμπλοκές.

Το πρώτο, ημερομηνίας 3 Δεκεμβρίου 2020, αναφέρει:   "Απαγορεύεται στους αιτητές διεθνούς προστασίας να διαμένουν εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας της

Χλώρακας".

Εξαιρούνται μέλη της οικογένειας των ήδη διαμενόντων. 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 10 επιχειρήσεις, όπου και εντόπισε 35 πρόσωπα που εγκαταστάθηκαν μετέπειτα.

Στο διάταγμα της Επάρχου Πάφου, ημερομηνίας 17 Νοεμβρίου 2021, ζητείται αναστολή λειτουργίας του υποστατικού.

Αποφασίστηκε από αρμόδιες υπηρεσίες, να δοθεί 2 μήνες διορία για μετακίνηση των διαμενόντων, με την Αστυνομία να διευκρινίζει πως δεν είχε ρόλο στην εν λόγω απόφαση.

Ο χρόνος δεν έχει ακόμη εκπνεύσει.

Αν δεν υπάρξουν δραστικότερες λύσεις, το πρόβλημα θα μετατεθεί και σε άλλες περιοχές, αφού ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα  με τον Δήμαρχο Πάφου, κατέχει άλλο ένα υποστατικό στα όρια της Πάφου, όπου διαμένουν άλλα 350 άτομα.

«Εάν εφαρμοστεί το διάταγμα που λέει καμία εγκατάσταση.Τα 350 αυτά άτομα τις επόμενες μέρες θα εγκατασταθούν στο Κέντρο της Πάφου».

 Ο Υπουργός Εσωτερικών απέστειλε επιστολή στη Νομική Υπηρεσία και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, τα διατάγματα να  εφαρμοστούν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή.

Διαβάστε επίσης 

Φαίδωνος για Χλώρακα: «Υπάρχουν φατρίες με αρχηγούς» (BINTEO)

Νέα βίντεο από τις συμπλοκές στη Χλώρακα – «Ζήσαμε στιγμές τρόμου»

Keywords
Τυχαία Θέματα