Υπ. Εσωτερικών: Οι αποφάσεις που λήφθηκαν μετά τις συμπλοκές στη Χλώρακα (vid)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Υπουργός Εσωτερικών, η Υφυπουργός Κοινωνικής  Πρόνοιας, ο Αρχηγός Αστυνομίας και εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας όπου συζητήθηκαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Χλώρακα, με στόχο την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Μιλώντας για τη συνάντηση, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ανέφερε στις Τομές στα Γεγονότα πως τους τελευταίους 14 μήνες εκδόθηκαν δύο διατάγματα, το ένα των οποίων αφορούσε την απαγόρευση

μετάβασης μεταναστών στη Χλώρακα σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί το πρόβλημα και το δεύτερο αφορούσε το κλείσιμο του κτιριακού συγκροτήματος στη Χλώρακα, στο οποίο είχαν εγκατασταθεί. 

Διάταγμα που εκδόθηκε, όπως είπε, μετά από σειρά εξαντλητικών υγειονομικών ελέγχων στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο φέρεται να διαμένουν πέραν των 550 Σύρων, έκρινε ότι είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη διαβίωση και με το διάταγμα του περασμένου Νοεμβρίου καλούσαμε τους ενοίκους να το εγκαταλείψουν. 

Σήμερα απέστειλε επιστολή στα συναρμόδια Υπουργεία και αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας από την Υπουργό Δικαιοσύνης να καλέσει την Αστυνομία να εφαρμόσει το δεύτερο διάταγμα και να προχωρήσει σε κλείσιμο του συγκροτήματος, τόνισε. 

Όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη, πρόσθεσε, αποφασίστηκε ότι επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν πως διακυβεύεται η υγεία των μεταναστών που συνεχίζουν να διαμένουν στο συγκρότημα λόγω ακατάλληλου νερού, δόθηκε οδηγία στην Αστυνομία όπως ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο στην παράνομη υδροδότηση του υποστατικού.

Επιπλέον, είπε, για αίσθημα ασφάλειας στην κοινότητα και για να αποφευχθούν άλλα παρόμοια συμβάντα, η Αστυνομία θα είναι παρούσα με αυξημένη δύναμη στην περιοχή.

Επίσης, σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, είπε, θα τροχοδρομηθούν διαδικασίες λήψης μέτρων εναντίον κάθε υπευθύνου για παραβίαση των διαταγμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκτητών του συγκροτήματος, για παράνομη λειτουργία. 

Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε, το Υπουργείο Εσωτερικών ολοκλήρωσε την κατηγοριοποίηση των διαμενόντων μεταναστών στην Χλώρακα, στην βάση του καθεστώτος που τους έχει αποδοθεί. 

Όπως εξήγησε, αποφασίστηκε πως «μέσα στους 279 διαμένοντες που τους αποδόθηκε καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας, αυτοί οφείλουν άμεσα να εξεύρουν από μόνοι τους νέο χώρο διαμονής».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, αποφασίστηκε η μεταφορά οικογενειών στο Κέντρο της Κοφίνου και στις Λίμνες. 

Πρόσθετα μέτρα θα ληφθούν και για τους υπόλοιπους, ιδιαίτερα για τους παράνομα διαμένοντες στην Χλώρακα

Διαβάστε επίσης 

Νέα βίντεο από τις συμπλοκές στη Χλώρακα – «Ζήσαμε στιγμές τρόμου»

Φαίδωνος για Χλώρακα: «Υπάρχουν φατρίες με αρχηγούς» (BINTEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εσωτερικών, Χλώρακα,esoterikon, chloraka