Τα αποτελέσματα των "εκλογών" στον Τ/κ Τύπο

Τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των τ/κ εφημερίδων, όπως ήταν αναμενόμενο, που προτάσσουν τη χαμηλή συμμετοχή και το ποιοι θα γείρουν την πλάστιγγα μεταξύ των Έρογλου και Ακιντζί στο δεύτερο γύρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου.

Αναφορά γίνεται επίσης στο μπέρδεμα στις σορούς δύο γυναικών, μιας Τ/κ και μας Ε/κ, που πέθαναν στα κατεχόμενα και έγινε αντιληπτό όταν η κόρη της Ε/κ δεν βρήκε τη σορό της μητέρας της. Αναφορά γίνεται επίσης στο νέο ναυάγιο με αγνοούμενους

μετανάστες στη Μεσόγειο, τη σημερινή συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Μουφτή κ.ά.

Η εφημερίδα “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Τιναζόμαστε”, αφιερώνει σχεδόν όλο το πρωτοσέλιδο της στα αποτελέσματα των χθεσινών “προεδρικών εκλογών”, σύμφωνα με τα οποία Ντερβίς Έρογλου και Μουσταφά Ακιντζί περνούν στο δεύτερο γύρο. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις χθεσινές “εκλογές” ήταν η χαμηλότερη συμμετοχή που σημειώθηκε σε “εκλογές” στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο “δημόσιο” νοσοκομείο της Αμμοχώστου, μπέρδεψαν τις κηδείες της 87χρονης Αϊσέ Τεκέλ, κατοίκου Τρικώμου και της 93χρονης Μαρούλλας Λιασή, κατοίκου Αγίας Τριάδας, με αποτέλεσμα να δοθεί η σορός της Λιασή στους συγγενείς της Τεκέλ, οι οποίοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει το μπέρδεμα και τέλεσαν κανονικά την κηδεία. Το λάθος έγινε αντιληπτό από την οικογένεια της Λιασή. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και με απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου”, το οποίο πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση, ανοίχθηκε ο τάφος της στον οποίο θάφτηκε η Μαρούλλα Λιασή και η σορός της επιστράφηκε στο νεκροτομείο. Οι κηδείες των δύο γυναικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα.

Με τίτλο “Κουνήθηκαν οι πέτρες από τη θέση τους” η εφημερίδα “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) χρησιμοποιεί τη φράση αυτή για να πει ότι ήταν οι εκλογές που “έσπασαν” το κατεστημένο και το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας ήταν ότι θα διαφανεί στον δεύτερο γύρο ποιος θα είναι ο νικητής μεταξύ των Έρογλου και Ακιντζί. Αλλού αναφέρει ότι η Μεσόγειος γίνεται τάφος μεταναστών, αφού σε πέντε μέρες έχασαν τη ζωή τους 1500 άνθρωποι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται επίσης στο μπέρδεμα με τις σορούς των δύο γυναικών γράφοντας πως η Τεκέλ ήταν 85 χρόνων και η Λιασή 92.

Η εφημερίδα “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Το δεσμό θα λύσουν ΡΤΚ και Οζερσάι” αναφέρεται στα χθεσινά αποτελέσματα των “εκλογών” και εκτός από τις δηλώσεις των υποψηφίων επισημαίνει ότι απόψε είναι μια κρίσιμη νύχτα για το ΡΤΚ που έχει συνεδρία της κεντρικής του επιτροπής για να αποφασίσει τι θα κάνει στο δεύτερο γύρο. Αλλού αναφέρεται, επίσης, στο “σκάνδαλο των σορών” των δύο γυναικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε εταιρεία με πολυτελή οχήματα και η “αστυνομία” αναζητεί τους υπόπτους.

Με τίτλο “Δεύτερος γύρος” η εφημερίδα “Κίπρις” (Κύπρος) γράφει ότι στις 26 Απριλίου θα αναμετρηθούν οι Ακιντζί και Έρογλου και προσθέτει ότι η συμμετοχή ήταν η πιο χαμηλή σε “εκλογές”. Αλλού γράφει ότι σήμερα θα συναντηθούν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Μουφτής των Τ/κ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο νέο ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες στην Μεσόγειο.

Η εφημερίδα “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Η ελπίδα για τη "λύση" στο δεύτερο γύρο” παραθέτει τις δηλώσεις όλων των υποψηφίων και αρχηγών κομμάτων μετά το χθεσινό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και σημειώνει ότι η συμμετοχή έμεινε στο 62,34%. Αλλού γράφει για το δράμα των μεταναστών στη Μεσόγειο με τους 700 που αγνοούνται στο νέο ναυάγιο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο μπέρδεμα των σορών των δύο γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα