Η μάχη ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες

Δύσκολα μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα και η μάχη ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες. Υπάρχουν όμως τρία σημαντικά στοιχεία που αξίζουν σχολιασμού.

Πρώτο, φαίνεται ότι η πιο πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα υπήρξε αυτή του κ. Ακκιντζί την ίδια ώρα όμως που θα πρέπει να επισημανθεί το μεγάλο ποσοστό που έχει λάβει ο κ. Οζερσαϊ. Φαίνεται ότι ο κ. Οζερσαϊ έχει καταφέρει να πάρει ψήφους από τα κόμματα που στηρίζουν τον κ. Έρογλου, θυμίζω ότι τις τελευταίες βδομάδες έχει τύχει δημόσιας στήριξης από αρκετά στελέχη του κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Δεύτερο, προκαλεί αίσθηση το γεγονός

ότι η υποψήφια του Ρεπουμλικανικού κόμματος δεν κατάφερε να εισέλθει στον δεύτερο γύρο, κόμμα το οποίο είχε κερδίσει τις βουλευτικές του 2013 με ποσοστό 38%.

Τρίτο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι Έρογλου και Οζερσαϊ αθροίζουν το ποσοστό που έχουν λάβει τα κόμματα Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικό κόμμα στις βουλευτικές του 2013 (50%) τα οποία υποστηρίζουν τον κ. Έρογλου. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι θα πράξει ο κ. Οζερσαϊ ενόψει δευτέρου γύρου; Σε περίπτωση στήριξης στον κ. Έρογλου, τον καθιστά επικίνδυνο, χωρίς βέβαια να παραβλέπεται η πιθανή συνεργασία Ρεπουμλικανικού κόμματος-Ακκιντζί.

O Δρ. Νάσιος Ορεινός είναι εκλογικός Αναλυτής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του SigmaLive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα