Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Κινήματος Οικολόγων

Διχασμένο παρουσιάζεται το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ενόψει Προεδρικών Εκλογών 2018. Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της εσωτερικής δημοσκόπησης του κινήματος.

Το 30% υποστηρίζουν στήριξη Νικόλα Παπαδόπουλου, το 28% ζητά αυτόνομη κάθοδο του Κινήματος, το 27% να μην υποστηριχθεί κανένας εκ των υποψηφίων, ενώ το 15% ζητά τη στήριξη του Γιώργου Λιλλήκα.

Σε σχέση με τα κριτήρια επιλογής τα μέλη των Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών υποστηρίζουν ότι κύριο κριτήριο είναι με:

32% η πολιτική για το περιβάλλον24% πολιτική για το Κυπριακό24% πολιτική στην Οικονομία18% κοινωνική
πολιτική

"Τα αποτελέσματα της εσωτερικής δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μου για τις αντιλήψεις των μελών του Κινήματος. Επιβεβαιώνεται ουσιαστικά ότι δεν είναι ώριμες ακόμα οι συνθήκες για το Κίνημα, ώστε να οδηγηθεί σε τελεσίδικες αποφάσεις. Εξάλλου οι εξελίξεις στο Κυπριακό αναμένεται ότι θα επηρεάσουν το προεκλογικό περιβάλλον. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές. Προηγούνται αυτή την ώρα οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ενώ παράλληλα - χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα- θα συνεχιστεί η προσπάθεια για προεκλογική σύγκλιση", δήλωσε ο Γιώργος Περδίκης.

Συνεχίζονται οι συναντήσεις σε σχέση με τις προγραμματικές θέσεις, ενώ Πέμπτη βράδυ ή Παρασκευή, το Κίνημα θα ανακοινώσει μετά από συνεδρία τα επόμενα βήματα.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφής ένδειξη για το τι θα πράξει στο τέλος το Κίνημα, ενόψει Προεδρικών Εκλογών, καθώς ούτε η εσωτερική δημοσκόπηση κατάφερε να δώσει φως στην τελική επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα