Η ασυνεννοησία στα κυβερνητικά τμήματα καθηλώνει το Δημόσιο

Δεν έχει τέλος η ασυνεννοησία μεταξύ των τμημάτων του δημοσίου, με το κράτος να παραμένει καθηλωμένο στην αναποτελεσματικότητα, όσες προσπάθειες κι αν γίνονται για μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», αφορμή είναι οι κανονισμού που αφορούν στην αναθεώρηση των τελών και δικαιωμάτων που καταβάλλονται στον Έφορο Εταιρειών και Επίσημο Παραλήπτη, σε σχέση με τις διαδικασίες πτώχευσης φυσικών προσώπων και εκκαθάρισης εταιρειών και συζητήθηκαν εκ νέου χθες, Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εμπορίου, κατά

τη διάρκεια της συζήτησης, αποφάσισε να αποσύρει τους κανονισμούς, γιατί όπως τόνισε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας Γιώργος Καροτσάκης, δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση με την αρμόδια Επιτροπή Τελών η οποία συστάθηκε το 2014.

Όπως τόνισε ο κ. Καροτσάκης, μετά τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες, εκπρόσωπος της Επιτροπής επικοινώνησε τηλεφωνικώςμε τον Έφορο Εταιρειών για να τον ενημερώσει ότι δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση με την Επιτροπή.
Σημειώνεται ότι την Επιτροπή απαρτίζουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου. Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε πως το αρμόδιο Υπουργείο δεν γνώριζε για την ύπαρξη της Επιτροπής Τελών.

Στόχος των κανονισμών, μεταξύ άλλων, ήταν νέα τέλη να βρίσκονται σε αρμονία τόσο με το πνεύμα του νέου πλαισίου αφερεγγυότητας, του οποίου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος, όσο και με τις σύγχρονες πρακτικές αφερεγγυότητας άλλων χωρών.

Εκείνο που καθοριζόταν, επίσης, από τους κανονισμούς, είναι ένα πάγιο ποσό για κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Επίσημου Παραλήπτη, στο οποίο προστίθεται ένα ποσό το οποίο αντιστοιχεί στα επιπλέον μεταβλητά κλιμακωτά δικαιώματα του Επίσημου Παραλήπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα