Συζήτηση στη Βουλή για τη συμμετοχή γυναικών στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια

Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Ανδρών και Γυναικών και Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), Ειρήνης Χαραλαμπίδου, διοργανώνεται την Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ειδική συζήτηση με θέμα  «Η συμμετοχή των γυναικών στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια: Από

την θεωρία στην πράξη».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδου. Οπτικογραφημένο μήνυμα θα απευθύνει η Πρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ Pia Kauma.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι κύριες ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, η Πρέσβειρα της Γαλλίας Salina Grenet-Catalano και η πρώην Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΑΣΕ, Πρέσβειρα Έλενα Ράφτη.

Έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν νυν και πρώην γυναίκες Υπουργοί, βουλεύτριες, Πρέσβεις, ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και της κοινωνίας των πολιτών.

Το θέμα της συζήτησης επιλέχθηκε υπό το φως των ραγδαίων εξελίξεων στο διεθνές πολιτικό σκηνικό και των προκλήσεων σε θέματα ασφάλειας, καθώς και με την ευκαιρία συζήτησης που διεξήχθη πρόσφατα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ίδιο θέμα, όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα