Ψάχνουν διασύνδεση των δύο δολοφονιών - Κλάπηκαν την ίδια περίοδο τα οχήματα

Την καυτή ανάσα των διωκτικών Αρχών νιώθουν ήδη οι εκτελεστές του Θανάση Καλογερόπουλου, η φωτογραφία των οποίων δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, έχουν εξασφαλιστεί αρκετά κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και σήμερα μετά από αξιολόγηση και μελέτη αυτών των κλειστών κυκλωμάτων είχαν εντοπιστεί οι δύο ύποπτοι οι οποίοι εγκατέλειψαν τη σκηνή αμέσως μετά τον εμπρησμό με μοτοσικλέτα.

Την ώρα που η Αστυνομία δεν είναι σε θέση να στοιχειοθετήσει διασύνδεση των

δολοφονιών Καλογερόπουλου και Αλέξη Μαυρομιχάλη, οι οποίοι είχαν φιλικές σχέσεις, δεν την αποκλείει. Στο παρόν στάδιο, το βάρος έχει πέσει όχι μόνο στην εξεύρεση των εκτελεστών, αλλά και κυρίως του ή των ηθικών αυτουργών και των κινήτρων τους, ξεσκονίζοντας φακέλους και ανακρίνοντας πρόσωπα από υποθέσεις του παρελθόντος.

Πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν πάντως ότι τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν και μετά τις δολοφονίες κάηκαν από τους δράστες, κλάπηκαν την ίδια περίοδο, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα ο ιθύνων νους των δύο εκτελέσεων να είναι ο ίδιος. 

«Αρκετές οι κατευθύνσεις, μελετούμε παλιές πληροφορίες, παλιούς φακέλους, έχουμε δει αρκετά πρόσωπα, έχουν κληθεί πρόσωπα του περιβάλλοντος αλλά και εκτός περιβάλλοντος σε Λεμεσό και άλλες επαρχίες», σημείωσε ο κ. Κυριάκου.

Διαβάστε επίσης: «Δεν αποκλείεται η συνέχεια των δολοφονιών - Θα θέλουν να πάρουν εκδίκηση»

Σε αντίθεση με τον φονιά του Αλέξη Μαυρομιχάλη, οι δολοφόνοι του Θανάση Καλογερόπουλου φαίνεται ότι διέπραξαν σειρά λαθών που πολύ πιθανό να οδηγήσει στη σύλληψη τους.

Επιβιβάστηκαν στη μοτοσικλέτα, χωρίς να φορούν κράνη για να καλύψουν τα πρόσωπα τους, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να τους ανακόψει τυχαία η Αστυνομία ακόμη και για τροχαία παράβαση. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας είχε σηκωμένο μανίκι στο δεξί χέρι όπου έχει ένα μεγάλο τατουάζ, το οποίο επίσης δίνει κατευθύνσεις στις διωκτικές Αρχές. Ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε αποκριάτικη μάσκα τέλη Οκτώβρη, τραβώντας την προσοχή όσων τους έβλεπαν.

Λάβρος κατά του τρόπου λειτουργίας της Αστυνομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης. Μίλησε για αναποτελεσματικότητα στο αστυνομικό έργο και αποτυχία στην ίδια της τη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία εξετάζει μεταξύ άλλων, κατά πόσον η μια και μοναδική σφαίρα που βρήκε τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, είναι από αυτές που ανοίγουν αφού βρουν στόχο, με την ονομασία ντουμ-ντουμ, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο θύμα και βεβαιότητα στον δολοφόνο ότι πέτυχε την αποστολή του. 

Διαβάστε επίσης: Φόνος Καλογερόπουλου: Με μάσκα ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας (ΦΩΤΟ)

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα