Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας με αφορμή κίτρινη προειδοποίηση ισχυρών ανέμων

Ανακοίνωση μέσω της οποίας συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται ισχυροί άνεμοι  εξέδωσε η Δύναμη Πολιτική Άμυνας. Παράλληλα καλεί τους επηρεαζόμενους να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες: 

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσειςΝα καταφεύγουν σε κλειστούς χώρους και να κλείνουν πόρτες και παράθυραΝα αποφεύγουν δραστηριότητες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχέςΝα αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, πινακίδες ή μπαλκόνιαΝα στερεώνουν γερά όλα τα αντικείμενα τα οποία ενδέχεται να παρασυρθούν από τον άνεμο και να προκαλέσουν καταστροφές
ή τραυματισμούς (π.χ. πινακίδες, ντεπόζιτα, θερμοσίφωνες κ.α.)Να απομακρύνουν από εξωτερικούς χώρους αντικείμενα τα οποία δεν είναι εφικτό να στερεωθούν (π.χ. γλάστρες, τραπεζάκια, καρέκλες, διακοσμητικά είδη κ.α.)Να αποφεύγουν κάθε είδους εργασία/ενέργεια η οποία δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιάΟι εργοδότες να λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων οι οποίοι εκτελούν εργασίες σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. προσωρινή αναστολή εργασιών σε εργοτάξια κ.α.)

Διαβάστε επίσης: Κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους μέχρι και 8 μποφόρ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας,systaseis politikis amynas