Σύσκεψη στο Προεδρικό για την Παιδεία – Αποφάσεις για επαναλειτουργία σχολείων

Αποφάσεις για την επαναλειτουργία ή όχι των σχολείων αναμένεται να ληφθούν στη διάρκεια νέας σύσκεψης στις 9.30 το πρωί του Προέδρου της Δημοκρατίας με εκπροσώπους της ΠΟΕΔ, της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, των Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής, Δημοτικής, Μέσης, Ειδικής Εκπαίδευσης, της ΠΣΕΜ και της Παιδοβουλής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε χθες από τον Υπουργό Παιδείας για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ,
ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, είπε ότι είναι πολύ προβληματισμένοι από την κατάσταση.

«Οι οργανωμένοι γονείς είναι προβληματισμένοι για τους χειρισμούς που αφορά το δημόσιο σχολείο. Είχε γίνει μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στο Προεδρικό. Μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις σκέψεις τους και για τις αποφάσεις, τις οποίες το Υπουργικό Συμβούλιο έχει λάβει για σταδιακό άνοιγμα των δημόσιων σχολείων . Από εκεί και πέρα, έδωσε οδηγίες στον Υπουργό Παιδείας να μπει σε διαβουλεύσεις για να έχουμε μια ομαλή επανένταξη», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας, συνέχισε ο κ. Χριστοφή, έκανε διαβούλευση με τη Μέση, τους οργανωμένους γονείς της Μέσης, την ΟΕΛΜΕΚ και με την ΠΟΕΔ και ανακοινώθηκαν αυτά που ανακοινώθηκαν εκ μέρους της ΠΟΕΔ.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι «εμείς πάμε και στη σύσκεψη έτοιμοι και με καλή διάθεση για να συμβάλουμε εποικοδομητικά και ουσιαστικά σε ό, τι μας ζητηθεί ».

Νέα τηλεδιάσκεψη θα έχει, εξάλλου, στις 13.00  η ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας, για θέματα, που αφορούν τις διαδικασίες των Παγκυπρίων Εξετάσεων, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Μαΐου, θα επιστρέψουν στα θρανία οι τελειόφοιτοι μαθητές. Χθες ανακοινώθηκε η ύλη των εξετάσεων, ενώ αναμένεται και το πρόγραμμά τους.

Στο μεταξύ σε αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης του μαθήματος της Χημείας για τις Παγκύπριες εξετάσεις προχώρησε η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας μετά τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών φορέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα