Crash test σε σαπούνι κι αντισηπτικό

Ο κορωνοϊός ανήκει στην κατηγορία των ιών που το σωμάτιό τους περιβάλλεται από ένα ιικό περίβλημα.

Σαπούνι VS αντισηπτικό

Για την υγιεινή των χεριών χρησιμοποιούμε σαπούνι ή αντισηπτικό τζελ. Το σαπούνι διαλύει τον κορωνοϊό όπως ακριβώς διαλύει το λάδι, λόγω της λιπώδους σύστασης του ιικού του περιβλήματος. Δεδομένου ότι οι χημικοί δεσμοί που συγκρατούν τη δομή του ιού δεν είναι πολύ ισχυροί, 20 δευτερόλεπτα συνεχούς επαφής με το σαπούνι είναι αρκετά για την αποδόμησή του.

Στη συνέχεια, τα αβλαβή επιμέρους τμήματα του ιού ξεπλένονται και απομακρύνονται με το άφθονο νερό. Για

το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος σαπουνιού, καθώς δεν παίζει ρόλο η σύνθεσή του. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν πως τα αντιβακτηριακά σαπούνια είναι πιο αποτελεσματικά. Επομένως, το κοινό σαπούνι είναι αρκετό. 

Πότε πρέπει να πλένετε τα χέρια σας

Στην εποχή της πανδημίας, η υγιεινή των χεριών είναι εξίσου σημαντική με τα προστατευτικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Συνοπτικά πρέπει να πλένετε τα χέρια σας:

Πριν από την επαφή με τα μάτια, τη μύτη, το στόμα.Μετά από κάθε άμεση επαφή με ασθενή ή με τα σωματικά υγρά του ή με το περιβάλλον του.Μετά από την επαφή με αντικείμενα ή επιφάνειες που είναι δυνητικά μολυσμένες. 

* Σημειώνεται ότι το κείμενο είναι της Ιατρού Βιοπαθολόγου και Διευθύντριας Διαγνωστικών Εργαστηρίων Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center Βασιλικής Πιτυρίγκα.

Πηγή: www.lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα